Shqiptarja e Teatrit Historik të Romës këndon “Himnin e Flamurit” (VIDEO)

Mexosopranoja e njohur lirike, pjesë e Teatrit Historik të Romës, Irida Dragoti, përmes një video rrëfen nga Italia situatën atje.

“Situata në Itali është shumë e rëndë, çdo ditë ka lajme të trishta, por ne po mundohemi të kemi shpresë. Gjatë kësaj kohe në shtëpi po mundohemi të jemi me familje, të bëjmë sport, muzikë e të jemi afër njëri-tjetrit. Këtë izolim duhet ta shohim pozitiv.”

Këngëtarja bën apel për më shumë kujdes ndaj COVID-19.

Krejt në fund të mesazhit ajo e këndon edhe refrenin e Himnit të Flamurit. / KultPlus.com

Irida Dragoti, shqiptarja e Operas së Romës (VIDEO)

Ata i përkasin kombësive të ndryshme por të njëjtit program, atij të zbulimit të artistëve të rinj në Teatrin e Operas së Romës. Pasi kanë udhëtuar në shumë kryeqytete të Evropës, në Tiranë, sjellin të parin koncert me arie nga opera “Primedonne” e që artin e tyre ia dedikojnë pacientëve me sëmundje onkologjike në qendrën Kulturore të Katedrales Orthodokse.

Pjesë e këtij grupi, artistë të muzikës klasike është edhe një shqiptare. Irida Dragoti, mezzo-sopranoja që është rritur në skenën e shqiptare, të operas dhe baletit dhe atë italiane rikthehet pas dy vitesh. Edhe pse një periudhë e shkurtër pa kënduar në vendin e saj, ajo thotë se dëshira për të dalë para publikut shqiptar është e papërballueshme.

Pas kualifikimeve të njëpasnjëshme me rezultate të larta, prej 2006 ajo është protagoniste në disa skena të operas në Itali, duke i dhënë mundësinë të rritet profesionalisht.

Pavarësisht gjithë bashkëpunimeve, Irida thotë se ajo që e përmbush emocionalisht mbeten ato me Teatrin kombëtar të Operas dhe Baletit.