Drama ‘Miu’ shfaqet të shtunën në Teatrin Kombëtar

‘Miu’ është dramë e karakterit që përfshin kohërat e zhvillimeve dramatike të plasaritjeve të mureve të ish Jugosllavisë.

Autori trajton një segment prekës të kësaj historie. Rrethanë hetuesie –  vitet e 80 -ta, koha kur shfaqen në horizont acarimet në mes pushtetit dhe bashkëpunëtorëve të pushtetit.

Frika ndaj njëri-tjetrit do të sjellë dhunë sistematike në mes të një hetuesi karshi një të hetuari.

Është format i dia-dramës, dramë psikologjike që luhet brenda rubikonit të absurdit dhe logjikës së gjetjeve autoriale.

Autor:

Shaip Grabovci

Përshtatja dhe regjisura:

Naser Shatrolli | Lirim Behluli

Interpretojnë:

Butrint Lumi | Ammar Havziji

Muzika:

Drinor Zymberi

Skenografia:

Ekrem Xhaka

Ndriçues:

Albert Gashi                          

Vendi dhe koha:

Teatri Kombëtar i Kosovës | 15.01.2022 | 20:00./ KultPlus.com