Vjena të martën shënon përvjetorin e parë të sulmit terrorist

E marta, më 2 nëntor, do të shënojë përvjetorin e parë të natës së terrorit në Vjenë. Krerët e Republikës do të  përkujtojnë viktimat në qendër të qytetit, raporton albinfo.at.

Ceremonia përkujtimore, e cila do të zhvillohet në orët e vona në kishën “Ruprechtskirche”, të udhëhequr nga kardninali Christoph Schönborn, do të mbledhë së bashku të gjithë krerët e lartë të shtetit austriak, nga presidenti federal, Alexander Van der Bellen, kancelari Alexander Schallenberg, kryetari i Parlamentit,  Wolfgang Sobotka, si dhe kryetari i Bashkisë së Vjenës, Michael Ludwig, bëjn më dije mediat austriake.

Pak ditë para përvjetorit të sulmit të tmerrshëm terrorist në Vjenë, i cili vrau 4 persona dhe plagosi 23 të tjerë, kryetari i Bashkisë së Vjenës ka deklaruar se qyteti i Vjenës do të paraqesë një analizë të parandalimit të ekstremizmit. Dhe kjo analizë është pozitive.

“Si qytet, ne duam të dimë nëse masat që po marrim për të parandaluar akte të tilla të çmendura janë efektive apo kanë kuptim. Dhe sigurisht duhet të dimë se ku dhe si mund të përmirësohemi”, ka thënë ai.

Për këtë arsye, vitin e kaluar qyteti i Vjenës ka emëruam shkencëtarin e njohur Dr. Nikolaus Stockhammer, nga i cili kërkon të vlerësojë masat në fushën e parandalimit të ekstremizmit.

“Qytetet si Vjena kanë një përgjegjësi themelore. Ata kanë strukturat institucionale që mund të kundërshtojnë ideologjitë dhe rrjetet ekstremiste me një paketë parandaluese gjithëpërfshirëse. Strategjia e parandalimit të qytetit të Vjenës përfshin fusha veprimi, si fushat e “shkollës”, “punës integruese” dhe së fundi, “institucioneve të tjera arsimore” (trajnim i avancuar dhe i avancuar për stafin në institucionet e fëmijëve dhe rinisë). Duke vepruar kështu, WNED (“Rrjeti i Vjenës për Kulturën dhe Parandalimin e Demokracisë”) ndjek skemën e provuar dhe testuar 3-B (“Mbikëqyrje-Këshilla-Edukim”)”, ka shtuar, Michael Ludwig. / KultPlus.com