Hapë aplikimet festivali më i madh i aviacionit, hapësirës dhe teknologjisë në Turqi

Filluan aplikimet për “Garat Teknologjike” në kuadër të festivalit më të madh të aviacionit, hapësirës dhe teknologjisë “TeknoFest” në Turqi. Në festivalin e shumë pritur dhe ndjekur nga qindra-mijëra të rijnë vitin e kaluar, kanë aplikuar në konkurse të ndryshme; mbi 100,000 të rinj, 20,197 ekipe nga 81 provinca dhe 84 shtete të ndryshme të botës.

Të rinjtë garuan mes veti dhe në finale arritën 5000 garues. Këtë vit, mijëra të rinj të kualifikuar nga shkollat fillore, shkollat e mesme, universitetet, nivelet pasuniversitare do të jenë në gjendje të marrin pjesë në garat e teknologjisë të organizuara në kategori të ndryshme për të realizuar ëndrrat e tyre. Afati i fundit i aplikimit është 28 shkurt 2021 .

Këtë vit të rinjtë do të kenë mundësi të aplikojnë në 35 kategori të ndryshme!

Për dallim nga viti i kaluar këtë vit hapen konkurset si: Konkurset për gara me rakete, Teknologjitë e Komunikimit, Gara e UAV, Inteligjencës Artificiale, Kulturës dhe Turizmit, Projektet Kërkimore të Polit të Nxënësve të Shkollave të Mesme, Automjetet Bujqësore pa Tokë dhe Teknologjitë Digjitale organizohen për herë të parë.

Përmes festivalit TEKNOFEST dhe garave dhe kategorive nga Rocket Autonom, Sistemet nënujore,  Sistemet në Bujqësi, Turqia synon të rrisë burimet e saj të trajnuara njerëzore në fushën e inxhinierisë, të rrisë interesimin e të rinjve në prodhimin dhe zhvillimin e teknologjisë kombëtare dhe të krijoj një ndërgjegjësime në fushat e shkencës dhe teknologjisë në botë.Turqia mban konkurset më të mëdha të Teknologjisë nga synohet edhe krijimi i vetëdijes në teknologji dhe shkencë, si dhe kontributi për një të ardhme teknologjike më të shendosh dhe më të sofistikuar.Kuadrot që kalojnë fazën e parë të eliminimeve do të kenë mbështetje me materiale të vlerës mbi  5 milion lira turke.

Ekipet që garojnë në TEKNOFEST dhe kualifikohen për renditjen do të marrin më shumë se 5 milion lira turke.Festivali i Aviacionit, Hapësirës dhe Teknologjisë – TEKNOFEST organizohet nga Ministria e Shkencës dhe Teknologjisë në bashkëpunim me kompanitë prestigjioze të teknologjisë si dhe mbështetet edhe nga institucionet publike, universitetet dhe NGO-të. Festivali do të mbahet me datat 21-26 shtator 2021 në Stamboll. Për të qenë pjesë e festivalit dhe për tu informuar për detajet ju lutem vizitoni faqet e mëposhtme: https://teknofest.org/en/ / KultPlus.com