Kori Siparantum pjesëmarrës në festivalin garues ‘The Golen Lime of Tuhelj’ në Kroaci

Pas një pauze pandemike ku ishte pjesëmarrës në shumë festival të shteteve të Europës, me datën 16 tetor, Kori Siparantum do të udhëtojë për në Kroaci.

Atje do të jetë pjesë e garës ndërkombëtare të muzikës korale; XII. International Choir Competition “The Golen Lime of Tuhelj” – Kroaci.

Siparantum do të përfaqëson Republikën e Kosovës për herë të parë në këtë festival. Përpos shtetit tonë, në këtë festival garues do të jenë edhe kore nga Kroacia, Sllovenia dhe Bosnja. Kori Siparantum do të paraqitet me vepra të kompozitorëve shqiptarë dhe botërorë. / KultPlus.com