‘Nëna e zë vendin e cilitdo, por vendin e saj nuk e zë dot askush’

-Zemërmi i nënës është si bora e pranverës. Bie shumë, por shkrin shpejt.

-Nëna është ajo që mund të zërë vendin e kujtdo, por vendin e saj nuk mund ta zërë askush.

-Çdo mbretëreshe ka madhështinë e saj, por madhështia e nënës është mbi të gjitha mbretëreshat e botës.

-Nënë është fjala më e bukur në buzët e njerëzimit.

-Nuk gjen në botë jastëk më të mirë se sa prehëri i nënës, e as trëndafil më të bukur sesa thellësia e shpirtit të saj.

-Në këtë botë egoiste, vetëm nëna dëshiron të të shohë gjithmonë të lumtur.

-Një nënë shikon gjithçka, flet pak, sakrifikon çdo gjë , ankohet pak, jep shumë dhe pret pak. Gjithçka që ajo dëshiron është që fëmijët e saj të jenë të lumtur.

-Gjithçka që është e bukur te njeriu, është krijuar prej rrezeve të diellit dhe prej qumështit të nënës, dhe kjo na mbush me dashuri, përjetësisht.

-Dora që përkund djepin, është ajo që rrotullon fatin e njerëzisë, sepse ajo dhe vetëm ajo e drejton jetën drejt horizonteve të ndritura ose të errta.

-Nëntë muaj je ushqyer nga gjaku i saj, ke marrë frymë nga oksigjeni i saj. Në hapat e para të jetës je mbajtur nga duart e saj… Mundohu që pjesën tjetër të jetës të bëhesh shkaku i lumturisë së saj. / bota.al/ KultPlus.com

Krahët e nënës janë më ngushëllues se të çdokujt tjetër

Disa fraza të bukura për nënën.

Jeta filloi me zgjimin dhe dashurinë për fytyrën e nënës sime. (George Eliot)

Gjëja e bukur e një nëne është dhembshuria e saj, sa jep ajo, qoftë për fëmijët e saj, për nipat e mbesat apo për botën. Ajo ka një shkëndijë. (Kate Hudson)

Dashuria e nënës është lumturi, është paqe. Nuk ka nevojë të merret, nuk ka nevojë të meritohet. Ajo është aty si një bekim. Dhe kur nuk është, duket sikur e gjithë bukuria të ketë dalë nga jeta. (Erich Fromm)

Nëna është ajo histeria që shpërthen zemrën e lumturisë. (Oscar Wilde)

Një nënë është shoqja më e vërtetë që kemi, kur gjykimet e rënda dhe të papritura bien mbi ne; kur fatkeqësia zë vendin e begatisë; kur miqtë na braktisin; kur problemet shtohen rreth nesh, ajo ende do të kapet tek ne dhe do të përpiqet me urdhëresat e saj të sjellshme dhe këshillat për të shpërndarë retë e errësirës dhe për të kthyer paqen në zemrat tona. (Washington Irving)

Krahët e nënës janë më ngushëlluese se të çdokujt tjetër. (Princesha Diana)

Sepse unë e di se në majat e qiejve / engjëj, duke i pëshpëritur njëri-tjetrit / thonë se nuk mund të gjejnë, mes fjalëve të tyre të djegura të dashurisë / asgjë që të shprehë përkushtim, sa ai i Nënës. (Edgar Allan Poe)

Asnjë gjë nuk është e sigurt në këtë botë kënetë që ne jetojmë. Por ama, dashuria e një nëne është. (James Joyce)

Nëna: çdo dashuri fillon dhe përfundon aty. (Robert Browning)

Po të isha varur në kodrën më të lartë / nëna ime, nënë, o nëna ime / Unë e di që dashuria jote do të më ndiqte përsëri / nëna ime, nënë, o nëna ime! (Rudyard Kipling)./bota.al/ KultPlus.com

Thënie për nënën: Ne jemi lindur nga dashuria, dashuria jonë është nëna

Dashuria e nënës është karburanti që lejon një person të thjeshtë për të arritur të pamundurën.
~ Marion C. Garretty

Nënë: fjala më e bukur në buzët e njerëzimit.
~ Kahlil Gibran

Kur isha fëmijë, nëna më tha:” Nëse bëhesh ushtar, do të arrish të bëhesh gjeneral. Nëse bëhesh murg, do të arrish të bëhesh prift. ”
Përfundimisht u bëra piktor dhe arrita të bëhem Picasso.
~ Pablo Picasso

Në fund, vetëm unë mund t’u jap fëmijëve të mi një nënë të lumtur që e do jetën.
~ Janene Wolsey Baadsgaard

Të jesh nënë do të thotë të mësosh forcat që nuk i njihje dhe të përballosh frikën që nuk e dinit se ekzistonte.
~ Linda Voótin

Në veshët e një fëmije, fjala “nënë” është magjike në të gjitha gjuhët.
~ Arlene Benedikti

Nuk ka mënyrë për t’u bërë një nënë e përsosur, por miliona mënyra për t’u bërë një e mirë.
~ Jill Churchill

Kur je nënë, nuk je kurrë vetëm në mendimet e tua. Një nënë gjithmonë duhet të mendojë dy herë. Një për vete dhe një për fëmijën e saj.
~ Sophia Loren

Do të ketë kaq shumë herë që ju do të ndiheni sikur keni dështuar, por në sytë, zemrën dhe mendjen e fëmijës jeni një Super Mami.
~ Stephanie Precourt

Në momentin që lind një fëmijë, lind edhe nëna. Ajo nuk ekzistonte më parë – gruaja ekzistonte por kurrë nëna. Nëna është një qenie e re.
~ Osho Rajneesh

Kur bëhesh nënë, bëhesh nënë e të gjithë fëmijëve. Nga aty dhe tutje, çdo i lënduar, i braktisur, i frikësuar është fëmija juaj. Jetoni bashkë me nënat e torturuara të çdo race dhe besoni me ta dhe mbani zi me ta. Dëshironi të ngushëlloni të gjithë të dëshpëruarit.
~ Charlotte Gray

Nëna: çdo dashuri fillon dhe përfundon atje.
~ Robert Browning

Fati i ardhshëm i një fëmije, është gjithmonë rezultat i punës së nënës së tij.
~ Napoleon B.

Perëndia nuk mund të jetë i kudondodhur, kështu që krijoi nënat.
~ Joseph R.
Zemra e nënës është një humnerë e thellë, në fund të së cilës gjithmonë do të gjesh falje.
~ Honore de Balzac

Nuk ka strehim më të mirë për fëmijët sesa krahët e nënës.
~ G. Sandi

Mjekët më thanë se kurrë nuk do të mund të ecja përsëri, por nëna ime ishte e sigurtë se do të ecja përsëri. E, dhe unë besova nënën time!
~ Willma Rudolph

“Disa nëna puthin, të tjera janë më të rrepta, por dashuria është gjithmonë e njëjtë. Përveç kësaj, shumica e nënave puthin dhe qortojnë në të njëjtën kohë.
~ Perl S. Back

Nuk e kuptoni se sa ju do nëna juaj , derisa të zbuloni në sirtar të gjitha pikturat dhe kartat që i keni dhënë.
~ Pam Brown

Nëna: banka që depozituam të gjitha dhimbjet dhe shqetësimet tona.
~ T. DeWitt Talmage

Mashkulli ka të sigurt vetëm një dashuri – dashurinë e nënës.
~ Berne

Nëna është personi i vetëm në botë i cili të do para se të të shohë.
~ Johann Heinrich Pestalozzi

Ne jemi lindur nga dashuria. Dashuria jonë është nëna jonë.
~ Rumi

Dora që përkund djepin është ajo që rrotullon fatin e njerëzve, sepse ajo dhe vetëm ajo e drejton jetën kah horizontet e ndritura ose të errëta.
~ Haki Stërmilli./ KultPlus.com