‘Më mirë të hash rrush se sa dajak’

Rifat Kukaj

Ti një kokërr unë një kokërr

mos më quaj plak

sepse s’kam deshirë aspak

që të bëhem plak zemerak

e të t’rrah me dajak

më mirë me quaj plakush

kështu rimohet me rrush

e rrushin e do gjithkush

e trillojmë një kalavesh

që i thonë edhe vile

e mirremi vesh

dhe e ndajmë pa hile

ti një kokërr

unë një kokërr

ti një kokërr

unë një kokërr

mos u nxito, kalaveshi është i madh

ti një kokërr

unë një kokërr

ti një kokërr

unë një kokërr

deri te kokrra e fundit

ti më sheh me lakmi drejt në sy

unë e marr e ta jap ty

prandaj më mire më quaj plakush

se sa plak

më mirë të hash rrush

se sa dajak/ KultPlus.com

“Më mirë me quaj plakush, kështu rimohet me rrush”

Sot më 11 shtator bëhen plotë 15-të vite nga vdekja e shkrimtarit Rifat Kukaj, shkruan KultPlus.

Rifat Kukaj lindi më 25 tetor 1939 në Tërstenik të Drenicës, studioi në Normalen e Prishtinës.

Rifat Kukaj ishte prozator, poet, dramaturg, përkthyes dhe skenarist i letërsisë për fëmijë dhe të rritur. Shkrimtari Kukaj po ashtu ka udhëhequr programet për fëmijë të Radio Prishtinës dhe ka redaktuar librat për fëmijë të Shtëpisë Botuese “Rilindja”

Përktheu letërsi për fëmijë nga autor slloven, kroat, serb, e hungarez por edhe botoi shkrime vetanake në shumë nga këto gjuhë. Emrin e tij e mbajnë rreth 100 vëllime librash dhe 30 radio-drama.

Kontribuoi në afirmimin e krijimtarisë letrare sidomos asaj për fëmijë në rrjedhat ndërkombëtare dhe se ndihmoi autorë të shumtë të rinj.

Rifat Kukaj, vdiç më 11 shtator 2005.

KultPlus më poshtë ju sjëll një nga poezitë e tij:

Ti një kokërr unë një kokërr

mos më quaj plak

sepse s’kam deshirë aspak

që të bëhem plak zemerak

e të t’rrah me dajak

më mirë me quaj plakush

kështu rimohet me rrush

e rrushin e do gjithkush

e trillojmë një kalavesh

që i thonë edhe vile

e mirremi vesh

dhe e ndajmë pa hile

ti një kokërr

unë një kokërr

ti një kokërr

unë një kokërr

mos u nxito, kalaveshi është i madh

ti një kokërr

unë një kokërr

ti një kokërr

unë një kokërr

deri te kokrra e fundit

ti më sheh me lakmi drejt në sy

unë e marr e ta jap ty

prandaj më mire më quaj plakush

se sa plak

më mirë të hash rrush

se sa dajak/ KultPlus.com