“Çka do t’iu themi, shembull do të jemi për ta…”

Këngëtarja e njohur Hana Cakulli, një vajzë modeste dhe e shoqërueshme, që fama nuk e ka ndryshuar aspak. Për vite të tëra ajo i ka dhuruar muzikës tekste kuptimplota që përçojnë emocione të mëdha, shkruan KultPlus.

Sot po sjellim këngën e vjetër të Hanës “Çka do t`ju themi nënave”, e cila është shkruar nga Aida Baraku.

Kënga ka qenë pjesëmarrëse në Top Fest 2008 ku dhe ka fituar çmimin Best Song.

“Çka do t`ju themi nënave” ka rreth dymbëdhjetë vite jetë dhe mbetet një baladë e fuqishme për dashurinë e humbur.

Po e sjellim këtu edhe tekstin e këngës në fjalë:

Vdes për dy gota nes

si një ndërtesë e rëndë me ra krese

këtë mëngjes, për vdekje qëlloi

fjala e fundit si e plumbit, nga buzët shpëtoi.

e vend i vogël është ky,

çdo kalimtare do të na ndal…ndal të pyes për ne të dy.

çka do t’iu themi nëna…ve

çka do t’iu themi shok…ëve

çka do t’iu themi, shembull do te jemi për ta…

si shemben dashuritë e mëdha.

mal i pyetjeve

si biçikletë e vjetër, rrëzohet para këmbëve

u nise ngadalë duket se gjëja më e vështirë

është të thuash më fal,

pasqyrë e madhe pranë nesh

sa i shëmtuar më dukesh , ti…

për një moment, dashuri…….

çka do t’iu themi nëna…ve,

çka do t’iu themi shok…ëve

si do t’iu themi që shpoi kah qielli

dhe ra… (një pallat nga rëra)

çka do t’iu themi nëna…ve

çka do t’iu themi shok…ëve

çka do t’iu themi, forcë a do të kemi ne

çka do t’iu themi, zemër a kemi për ta

fjalë magjike s’ka…

sot shemben dashuritë e mëdha….

sot shemben dashuritë e mëdha….

sot shemben dashuritë e mëdha…. / KultPlus.com