TV zviceran publikon pamjet e gërmimeve nën ujë në vendbanimin më të vjetër në Evropë (VIDEO)

Vendbanimi më i vjetër buzë liqenit në Evropë u gjet gjatë gërmimeve në liqenin e Ohrit në Shqipëri.

Provat e para shkencore janë tashmë të disponueshme se “Lin” është ndërtuar midis 5800 dhe 5900 para Krishtit.

Kjo e bën atë rreth 2000 vjet më të vjetër se vendbanimet më të vjetra të njohura në Zvicër. Sipas studiuesve të përfshirë, ky është projekti më i madh arkeologjik në Evropë./GazetaExpress/KultPlus.com