Kur mjekja e parë shqiptare u kthye në atdhe

Më 19 gusht 1937, Xhanfize Frashëri-Basha u kthye në atdhe pas studimeve në Fakultetin e Mjekësisë në Universitetin e Filadelfias.

Ajo ishte e specializuar në pediatri dhe ishte mjekja e parë që punonte për shëndetin e fëmijëve shqiptarë.

Doktoresha Xhanfize Frashëri, e diplomuar për mjekësi në Filadelfia të Shteteve të Bashkuara, më 27 Shtator 1937 hapi klinikën e parë private për sëmundjet gjinekologjike dhe pediatrike.

Ajo ishte mjekja e parë në vëndin tonë. / KultPlus.com