Themelohet urdhëri “Adem Demaçi”

Presidenti i Kosovës Hashim Thaçi, në nderim të kontributit të veprimtarit të njohur të çështjes kombëtare Adem Demaçi, ka vendosur të themelojë urdhrin “Adem Demaçi”.

Ai në një postim në Facebook ka shkruar se ky urdhër do t’u ndahet personaliteteve të vendit tonë që shquhen për qëndresë dhe vetëdije të lartë kombëtare.

“Në nderim të përjetshëm të kontributit të pashembullt të Adem Demaçit, si president i vendit kam vendosur të krijoj urdhrin “Adem Demaçi”. Ky urdhër do t’u ndahet personaliteteve të vendit tonë që shquhen për qëndresë dhe vetëdije të lartë kombëtare”, ka shkruar Thaçi. / KultPlus.com

Hashim Thaçi ka themeluar urdhërin “Shotë Galica”

Presidenti i Kosovës Hashim Thaci, në 90 vjetorin e vdekjes së Shotë Galicës, ka themeluar urdhërin me emrin e kësaj figurë të rëndësishme shqiptare, shkruan KultPlus.

Me këtë rast, është mbajtur edhe një akademi përkujtimore për Shotë Galicën, kurse sipas vendimit të presidentit Thaçi, ky urdhër tash e tutje do tu ndahet grave dhe burrave të këtij vendi, për trimëri dhe sakrificë./ KultPlus.com