Në varrezat mesjetare e Përmetit zbulohen objektet që i përkasin Mesjetës së hershme (FOTO)

Dalin në dritë të tjera objekte ndërsa po dokumentohen rezultatet e gërmimeve arkeologjike në varrezën e zbuluar mesjetare të Përmetit.

Kryeministri i Shqipërise, Edi Rama solli pamje nga gërmimet arkeologjike në varrezën e zbuluar mesjetare të Përmetit.

“Specialistët e Institutit Kombëtar të Trashëgimisë Kulturore dhe DRTK Gjirokastër kanë nxjerrë në dritë të tjera objekte dhe po dokumentojnë rezultatet e gërmimeve. Sipas studimeve paraprake, vathët, unazat dhe varëset e zbukuruara i përkasin Mesjetës së hershme, prej shek. VIII-IX deri në XI”, shprehet Rama.

Po ashtu, Rama thekson se zbulimi i kësaj varreze shton informacionin për gjeografinë kulturore të tokës arbërore.

Varreza mesjetare u zbulua gjatë monitorimit të punimeve për zbatimin e projektit task 5, “Për zhvillimin e integruar urban dhe turistik Berat- Përmet”.

Punimet u pezulluan dhe specialistët realizuan inspektimin dhe vlerësimin e gjetjeve arkeologjike në terren. / KultPlus.com