Çeku dhe Maragos kanë vizituar parkun Arkeologjik Ulpiana

Parku Arkeologjikë Ulpiana është vizituar nga shefi i njësisë për Kosovë dhe Bosnje dhe Hercegovinë, Vassilis Maragos së bashku me ministrin e Ministrisë për Kulturë, Rini dhe Sporte, Hajrulla Çeku, shkruan KultPlus.

Përmes një vizite në sektorët e konservuar, aty u bë edhe një prezantim i parkut Arkeologjik, të cilin e udhëhoqi arkeologia Zana Rama nga Instituti Arkeologjik i Kosovës.

Ndërsa ndër të tjera u diskutua rreth projektit i cili financohet nga fondet IPA II 2020 të Bashkimit Evropian, ku në kuadër të programit për Zhvillim Rural dhe të Trashëgimisë Kulturore, përfshihet edhe projekti zhvillimit të kërkimeve arkeologjike në Ulpianë, si potencial për zhvillim të turizmit.

Gjatë kësaj vizite, ministri Çeku theksoi rëndësinë dhe vlerën universale të trashëgimisë së përbashkët kulturore në qendër të zhvillimit të shoqërisë së qëndrueshme bashkëkohore.

Delegacioni nga BE ishte i përbërë nga Luigi Brusa, Shef i sektorit për Bashkëpunim në Zyrë e BE-së në Kosovë, Hillen Francke, Zëvendës Shefe e Bashkëpunimit dhe Dario Di Benedetto, koordinator i ekipit, ndërsa ministrin Çeku në këtë takim e shoqëruan këshilltarja Nora Arapi Krasniqi dhe Enver Rexha e Zana Rama nga Instituti Arkeologjik i Kosovës./KultPlus.com