Istrefi: U lutëm, u relaksuam, festuam, ky është çrregullim

Ngjarjet e fundit që kanë ndodhur në Vjenë, kanë tronditur botën. Lajmet që nga momenti i parë kur është njoftuar për sulmin kanë qenë të shumta. Shumë prej tyre theksonin faktin që në mesin e sulmuesve, viktimave dhe heronjve i takonin komuniteti shqiptar, shkruan KultPlus.

E kjo ka ngjallur debat e reagime të shumta. Një ndër figurat publike që reaguar kundrejt kësaj çështjeje është edhe aktori Shkumbin Istrefi. Ai e ka cilësuar absurde faktin që i identifikojmë krimet me komunitet, sepse sipas tij krimet janë individualë.

Më poshtë mund të lexoni statusin e tij të plotë:

Kur degjuam per aktin terrorist ne Viene, automatikisht jemi lutur qe terroristi te mos jete shqiptar.

E kuptuam qe ishte shqiptar dhe e perjetuam kete fakt si tragjedi per ne, edhe pse tragjedia iu kishte ndodhur viktimave atje.

Kur e kuptuam qe njeri nga viktimat poashtu ishte shqiptar, u relaksuam, dhe tragjedia na u duk “me e vogel”. Kur e kuptuam qe edhe ne mesin e policeve kishte pasur shqiptare, gati sa na u duk “feste” kjo pune.

Ky eshte crregullim.

Eshte absurde te identifikojme krimet me cilindo komunitet sepse njeriu eshte njeri, dhe krimi individual.

Nuk po them qe vrasesit nuk mund te jene motivuar nga ideologjia, sepse ideologjite pjellin edhe vrases, por krimi eshte INDIVIDUAL, e poashtu edhe veprat e mira dhe heroizmat jane INDIVIDUALE.

Duhet te clirojme shpirtin e mendjen nga barra e “pergjegjesise nacionale” apo “pergjegjesise se komunitetit” qofte fetar apo tjeter, sepse ajo barre nuk ekziston.

Barra e pergjegjesise eshte INDIVIDUALE.

Pushofshin ne paqe viktimat e pafajshme dhe u befte Bota me e mire, se ndryshe nuk ben./ KultPlus.com