Viktor Guraziu rikthehet në atdhe për të performuar në ish-kampin e internimit në Tepelenë

Pianisti shqiptar, Viktor Guraziu do të rikthehet në atdhe për të performuar në ish – kampin e internimit në Tepelenë, sonatën e Bethovenit.

Performanca e tij në Shqipëri do të jetë në koncertin “Tingujt në Heshtje”, që do të mbahet në kuadër të projektit “Remote”, mw 1 shtator në qytetin e Tepelenës.

Guraziu shkollimet e tij në Itali i filloj qysh në moshën 10 vjeçare pranë Konservatorit “G.Tartini” të Triestes dhe u diplomua nga Konservatori “B. Marcello”, Venecia e Universität Muzarteum, Salzburg.

Ai ka fituar çmimin “Alfredo Casella” në edicionin e fundit të konkursit prestigjioz “Premio Venezia” dhe është pjesë aktive e skenave të qyteteve kryesore italiane. Ndërkaq projekti “Remote”, pjesë e të cilit është Viktor Guraziu, ka për qëllim të vendosë vëmendjen drejt hapësirave të braktisura të kujtesës kolektive për ti dhënë një shtysë zhvillimit të turizmit kulturor. / KultPlus.com

EPSON DSC Picture