Promovohet libri “Gjuha shqipe para dhe pas miratimit të ligjit të përdorimit të gjuhëve të vitit 2019″

Dje në ambientet e Institutit Albanologjik në Prishtinë, u organizua promovimi i librit “GJUHA SHQIPE PARA DHE PAS MIRATIMIT TË LIGJIT TË PËRDORIMIT TË GJUHËVE TË VITIT 2019”, të autorëve Ylber Sela, Jusuf Zejneli, Jeton Shasivari, Argëtim Saliu, Valbona Hajretin dhe Llazo Matovski, përcjell KultPlus.

Libri “GJUHA SHQIPE PARA DHE PAS MIRATIMIT TË LIGJIT TË PËRDORIMIT TË GJUHËVE TË VITIT 2019” është botim i Agjencisë së Zbatimit të Gjuhës.

Ky aktivitet u realizua në kuadër të marrëveshjes së bashkëpunimit që kanë lidhur Instituti Albanologjik dhe Agjencia e Zbatimit të Gjuhës e Maqedonisë së Veriut.

Në aktivitetit e sotëm fjalë përshëndetëse mbajtën:
Prof. dr. Hysen Matoshi, drejtor i Institutit Albanologjik – Prishtinë
Prof. dr. Ylber Sela, drejtor i Agjencisë së Zbatimit të Gjuhës – Shkup
Prof. ass. dr. Arsim Sinani, drejtor i Institutit për Studime Sociale e Humanistike i Universitetit të Prishtinës.
Me këtë rast, drejtori i Agjencisë së Zbatimit të Gjuhës, z. Ylber Sela e bëri një prezantim të punës së këtij institucioni.
Për librin folën:
Prof. dr. Jusuf Zejneli, Universiteti i Tetovës
Prof. dr. Jeton Shasivari, Universiteti i Evropës Juglindore -Tetovë
Prof. asoc. dr. Naim Berisha, shef i Degës së Gjuhësisë të Institutit Albanologjik. / KultPlus.com