Baleti Kombëtar i Kosovës shpalosi historinë e të pagjeturve në Bullgari (VIDEO)

Baleti Kombëtar i Kosovës sonte është prezantuar në qytetin Ruse, Bullgari me shfaqjen “Xhuljeta pa Romeon” me koreografi nga Darrel Toulo, shkruan KultPlus.com

Me koreografi të Darrel Toulon, shfaqja “Xhuljeta pa Romeon” është një homazh metaforik për personat e pagjetur që nga përfundimi i luftës së fundit në Kosovë. Koreografi Toulon për koreografinë e kësaj shfaqje ishte inspiruar nga fotografitë e personave të pagjetur që ishin të varura në rrethojën e Kuvendit të Kosovës.

Kjo nuk është shfaqja e parë që koreografi nga Austria e punon me Trupën e Baletit të Kosovës. Në fakt, kjo shfaqje vjen si vazhdimësi e punës së tij, pas asaj “Your stories, my stories”, shfaqje të cilën e kishte përgatitur pasi kishte dëgjuar rrëfimet e balerinëve kosovarë për luftën e fundit në Kosovë.

“Zhulieta pa Romeon” është shfaqur edhe në festivalin “Internationale Bühneëerkstatt Tanztheaterfestival”, në Grac të Austrisë.

Shkuarja e Baletit Kombëtar të Kosovës në Bullgari ju kujtojmë se është bërë pa buxhet. Ahmet Brahimaj, drejtoi i BKK pati konfirmuar se institucioni që ai drejtor është nisur për në Bullgari pa mjete. Ai po ashtu pati potencuar se ka pritur që MKRS dhe thesari të alokonte të paktën mëditjet për stafin që u nevojiten gjatë qëndrimit në Bullgari, por një gjë e tillë nuk është bërë./ KultPlus.com