Hapet konkursi për 5 aktorë të rinjë në Teatrin Dodona, Berisha: Synojmë që numri i aktorëve rezident të arrijë në 20

21 Prill, 2021 - 9:13 pm

Drejtoria për Kulturë në Komunën e Prishtinës ka hapur konkurs për pranimin e pesë aktorëve të rinjë në teatrin ‘Dodona’, shkruan KultPlus.

Teatri Dodona deri më tash ka pasur vetëm katër aktorë rezident, kurse pas këtij konkursi numri i përgjithshëm i aktorëve rezident do të arrij në nëntë.

Në një postim në Facebook drejtori për kulturë në Komunën e Prishtinës, Adrian Berisha ka shkruar se synojnë që këtë numër ta plotësojnë të ardhmen me së paku njëzet aktorë.

“Edhe pse me keta numra trupa rezidente e Teatrit te Qytetit Dodona do te arrije ne nente (9), ne do te synojme qe ky numer te plotesohet ne te ardhmen dhe trupa rezidente e teatrit te qytetit te Prishtines te jete me minimum njezet (20) aktore”, ka shkruar ai,

Ndërkaq në konkursin e hapur nga aplikantët kërkohet që të kenë njohuri në fushën përkatëse të punës të fituar përmes arsimit universitar, të ketë aftësi në zgjidhjen e problemeve për çështjet teknike që dalin nga procesi i punës, të njohë gjuhën shqipe në nivel të shkëlqyer në të shkruar dhe lexuar, e domosdoshme dhe gjuhët tjera zyrtare, si dhe diplomën universitare në aktrim me së paku dy vite përvojë pune të dëshmuar.

Konkursi do të jetë i hapur që nga data 22.04.2021 deri më 06.05.2021./ KultPlus.com

https://prishtinaonline.com/uploads/konkurs_-_shqip-_aktor.pdf?fbclid=IwAR0vBTyq4aqpEdqpWGX-QGWh1g5GDuJ-pgg_SxfU6xrLugkFWuLDRJY-qFQ

Të fundit

Të ngjajshme