“Karnavalet e Korçës” rrëmben 5 çmime kryesore në “Koko Fest”

9 Shtator, 2019 - 9:57 am

Altin Basha është vlerësuar për punën e tij me shfaqjen “Karnavalet Korçës” që e ka realizuar me trupën e Teatrit Kombëtar të Kosovës, dhe ky vlerësim ka ardhë pikërisht në “Koko Fest” që është mbajtë në Korçë, shkruan KultPlus.

Dhe ky triumf ka një peshë më të madhe, duke pas parasysh se vlerësimi i është dhënë në vendin ku njihet më së miri kjo shfaqje, por që kësaj here është prezantuar me ansambël kosovar.

Shfaqja më e mirë, regjia më e mirë, aktorja më e mirë në rol kryesor, aktori më i mirë dytësor, dhe kostumografia më e mirë janë çmimet që ka marë kjo shfaqje e që kanë shkuar për regjisorin Altin Basha, për Ilire Vinca, për rol kryesor, për Besart Sllamniku, për rol dytësor, dhe për kostumografen Ilriana Loxha Basha.

Ilire Vinca është shprehur e kënaqur me këtë vlerësim, e cila ka thënë se personazhi i Olimbisë që është krijuar nga Vinca, të vlerësohet në vendin prej nga edhe vjen ky personazh.

“Karnavalet e Korçës” e shkruar nga Spiro Comora, sjell problematika të cilat vazhdojnë të jenë aktuale dhe sot. Pabarazia sociale, ekonomike dhe problematika të tjera përcillen përmes humorit fin dhe të goditur./KultPlus.com

Të fundit

Të ngjajshme