Ndërron jetë regjisori Bekim Lumi

30 Korrik, 2018 - 8:46 am

Ka ndërruar jetë regjisori Bekim Lumi, i cili prej kohësh vuante nga një sëmundje.

Për më shumë do të shkruajmë në vazhdim. Lumi ishte një prej regjisorëve më të mirë shqiptarë.

Kolegu i tij Jeton Neziraj e ka dhënë lajmin në rrjetin social Facebook.

Regjisori Bekim Lumi njihej për shfaqjet e tij me karakter minimalist e eksperimental. Ai e ka përfaqësuar Kosovën në disa festivale teatrore ndërkombëtare, në të cilat është nderuar me çmime të ndryshme. Para tri vitesh, ai, në Teatrin Kombëtar të Kosovës ka krijuar shfaqjen “Nana dhe fëmija”, ndërkaq në Teatrin Laborator “Loja” shfaqjen “John Cage’s Hamlet”.

Regjisori dhe profesori i njohur i Fakultetit të Arteve në Prishtinë, Bekim Lumi, që prej dy vitesh po përballej me një sëmundje të rëndë.

Të fundit

Të ngjajshme