Një performancë mahnitëse e Rexhep Çelikut, legjendës së valles shqiptare (VIDEO)

28 Mars, 2023 - 8:30 pm

Rexhep Çeliku ishte vallëtar i Ansamblit të Këngëve dhe Valleve Popullore të Shqipërisë, i cili për lëvizjet e tij të veçanta të trupit, mori titujt më të lartë që mund të ndajë shteti i Shqipërisë, për dikë që ka dhënë kontribut të madh në një fushë të caktuar, shkruan KultPlus.

 Ai ka interpretuar në mbi 8 mijë shfaqje, dhe 32 mijë role brenda dhe jashtë vendit.

Me arsyetimin”për interpretim me nivel të lartë artistik të të gjitha valleve shqiptare dhe transmetimin e saj duke ruajtur origjinalitetin”, ish presidenti i Shqipërisë, Alfred Moisiu, i dha titullin  “Mjeshtër i Madh”.

Ndërsa në vitin 2018, presidenti Ilir Meta, i dha çmimin “Nderi i Kombit”.

Çeliku vdiç më 12 janar 2018, në moshën 62 vjeçare.

KultPlus ju sjell video me një vallëzim të mrekullueshëm të Çelikut me Liliana Cingun dhe Ansamblin e Këngëve dhe Valleve Popullore të Shqipërisë./KultPlus.com

Të fundit

Të ngjajshme