Besimi në ekzistencën e Zotit, Armenia dhe Bosnia në vendin e parë

19 Shkurt, 2019 - 9:20 am

Armenia dhe Gjeorgjia dalin si dy shtetet evropiane të cilat besojnë me siguri të plotë se ka një Zot. 79 përqind e qytetarëve në Armeni besojnë në ekzistencën e Zotit, ndërsa 72 përqind është shifra në Gjeorgji.

Sipas një studimi të fundit nga Pew Research Center në Washington DC, në Serbi 87 përqind e qytetarëve besojnë se ka Zot, ndërsa 10 % nuk besojnë në ekzistencën e të Plotfuqishmit.

Franca, Zvicra dhe Gjermania renditen në fund të listës. Në këto tri shtete, vetëm 11 përqind, gjegjësisht 10 përqind në Gjermani besojnë se ka Zot.

Katër shtetet në të cilat me siguri të plotë nuk besohet në Zot, kanë dalë të jenë Çekia, Holanda, Suedia dhe Belgjika.

Në Kroaci, 57 përqind e të intervistuarve besojnë në Zot. / KultPlus.com

Të fundit

Të ngjajshme