Muzetë e Beratit mirëpritën vizitorët nga Kosova

12 Dhjetor, 2018 - 11:00 pm

Sezoni turistik i verës ka përfunduar, por në Qendrën Kombëtare të Muzeve Berat (Muzeu Ikonografik “Onufri”, Muzeu Etnografik) fluksi i vizitorëve vazhdon të jetë i lartë dhe përherë në rritje duke e krahasuar me vitin e kaluar.

Muzetë e Beratit sot u vizituan nga disa miq special, një grup vizitorësh nga Suhareka e Kosovës të cilët prekën nga afër bukurinë dhe historinë e këtyre vendeve që mbartin në vete koleksione objektesh që i takojnë fondeve të kishave dhe manastireve të Shqipërisë.

Numri i vizitorëve dhe të ardhurat e realizuara në lekë në Qendrën Kombëtare të Muzeve Berat vazhdojnë të jetë në rritje krahasuar me një vit më parë.Gjatë periudhës janar- nëntor 2018 Qendra Kombëtare e Muzeve Berat ka pasur 58448 vizitorë, 17843 vizitorë më shumë se periudha janar-nëntor 2017.

Qendra Kombëtare e Muzeve me rritjen e numrit të vizitueshmërisë ka realizuar për periudhën janar- nëntor 2018, 9.394.300 lekë të ardhura nga shitja e biletave nga këto 2.463.020 lekë më shumë së periudha janar- nëntor 2017. Vizituesahmëria e këtyre atraksionet turistike tregon se vizitorët gjatë këtyre muajve po tërhiqen nga monumentet e kulturës dhe trashëgimisë tonë. /A.T.SH/ KultPlus.com

Të fundit

Të ngjajshme