Njëra nga tri kullat e familjes Hajdini në Gjilan në fazën përfundimtare të restaurimit

8 Prill, 2024 - 9:19 pm

Ministri i Kulturës, Rinisë dhe Sportit, Hajrulla Çeku, ka bërë të ditur se njëra nga tri kullat e familjes Hajdini në qytetin e Gjilanit është në fazën përfundimtare të restaurimit, shkruan KultPlus.

 Ministri Çeku ka bërë të ditur se kulla në fjalë i takon vitit 1947, duke potencuar se një ndërhyrje e tillë konsiderohet një investim për promovimin turistik të zonës së Gjilanit.

“Në këtë peizazh të mrekullueshëm natyror, në lagjen e quajtur Terziaj në Gjilan, gjenden shtëpitë tradicionale të familjes Hajdini. Punimet janë drejt përfundimit në njërën nga tri kullat që do të restaurohen. Në kullën e Xhelë Hajdinit, e ndërtuar në vitin 1947.

Përveç ruajtjes së dëshmive të së kaluarës, këto ndërhyrje janë një investim për promovimin turistik të zonës. Trashëgimia kulturore vazhdon të jetë prioritet qeveritar”, thuhet në shkrimin e Ministrit Çeku./ KultPlus.com

Të ngjajshme