Uta Ibrahimi ‘pushton’ Majën Lhoste (FOTO)

20 Maj, 2018 - 9:34 am

Uta Ibrahimi, më 19 maj ka pushtuar Majën Lhoste-8516m, që është maja e katërt më e larta në tokë, shkruan KultPlus.

Kjo është maja e 3-të që po pushton Uta nga ekspedita “14 Majet e Himalayave”.

“Ditën e ngjitjes nga kampi 4 e deri në majë kam bërë 4 orë e gjysmë, që zakonisht në atë ngjitje bëjnë edhe ka 6 apo 7 orë. Ndërsa unë edhe jam kthyer po atë ditë në kampin bazë, që është një sukses i madh sepse rrallë kthehen. Tash për momentin jam në kampin bazë”, ka thënë për KultPlus Uta.

Edhe në Lohtse, Uta ka ngritur flamurin e kombit shqiptarë dhe atë të Kosovë, dhe ka thënë se ndjehet shumë krenare.

“Këtë ngjitje ua dedikoj të gjithë njerëzve të mirë të vendit tim, të cilët e kanë dëshmuar se kur përkrahim njëri tjetrin gjithmonë ecim përpara”, ka shkruar Uta në Facebook.

Uta përgjatë 1 viti i ka ngjitur 38000 metra që shumë pak alpinist e bëjnë./ KultPlus.com

Të fundit

Të ngjajshme