Zvicra ka 26 lloje të veshjeve popullore, nga një për çdo kanton

24 Prill, 2021 - 5:59 pm

Kostumi kombëtar i Zvicrës ka 26 variacione (lloje) të veshjeve popullore, nga një për çdo kanton zviceran, transmeton albinfo.ch, përcjell KultPlus.

Kostumi kombëtar i Zvicrës është i gjithanshëm, por i bërë në të njëjtin stil, janë të ndritshme, të bukura, modeste dhe të ekuilibruara.

Stili i tillë i veshjeve është tipik për Evropën Veriore. Veshja tradicionale e grave është shumë femërore, me pajisje të bukura dhe të jashtëzakonshme.

Nga ana tjetër, veshja popullore për burra në disa rajone mund të jetë shumë e thjeshtë dhe e zakonshme, dhe në pjesë të tjera të vendit mund të duket mjaft aristokratike dhe me stil, transmeton tutje albinfo.ch.

Veshjet kombëtare zvicerane kanë origjinën nga stili i jetës, mjedisi dhe traditat e zviceranëve.

Ka 26 kantone (provinca që kanë karakteristikat e veta) në Zvicër. Secili prej kantoneve ka historinë, kushtetutën, qeverinë dhe natyrisht traditat e veta unike. Kjo është arsyeja pse tradita e veshjeve në Zvicër është shumë e pasur dhe e gjithanshme. Veshja tradicionale e secilit kanton ndryshon nga të tjerat (herë pak, nganjëherë shumë).

Kjo i bën festat kombëtare dhe festivalet popullore zvicerane të jenë interesante për turistët. Shumëllojshmëria e ndritshme e veshjeve kombëtare zvicerane është mahnitëse. /Albinfo.ch/ KultPlus.com

Photo by: Chiemgau-alpenverband.de Chiemgau Alpenverband – Page Pinterest.com
Photo pinterest.com forumbiodiversity.com
Lithuanians
Page Pinterest.com -Photo by Veronika Bernardis – Metzger –
Photo by Malin Svensson Pinterest.com

Të ngjajshme