Ekspozita e pullave postare, nis krijimi i muzeut të postës shqiptare

8 Nëntor, 2021 - 3:58 pm

Pulla postare në autenticitetin e saj, është një aset kombëtar përmes historisë dhe trashëgimisë kulturore që sjell filatelia.

Në ambientet e postës shqiptare sapo është hapur një hapësirë për ekspozimin e objekteve të vjetra postare, pullës postare dhe objekteve filatelike që nga periudha e ndërtimit të shtetit Shqiptarë, me shpalljen e Pavarësisë deri në ditët e sotme.

Qëllimi është krijimi i “Muzeut të Postës Shqiptare” i cili mëton të shërbejë si një hapësirë e dedikuar ndaj vlerave kulturore dhe historike, të periudhave të ndryshme të shtetit shqiptar.

Sipas tyre, kjo hapësirë do të shërbejë edhe si një ambient rekreacioni e turesh për vizitorë e takime mes brezave. Por njëkohësisht duke dhe karakterin ekonomik përmes biletarisë dhe blerjes së objekteve filatelike nga ana e koleksionistëve apo të interesuarave të tjerë./KultPlus.com

Të ngjajshme