Për dhjetëvjetorin e Pavarësisë, BKK prezantohet me “Kosova – nga historia në shtetësi”

Biblioteka Kombëtare e Kosovës “Pjetër Bogdani” do të mbajë me rastin e përvjetorit të 10-të të Pavarësisë së Republikës së Kosovës organizimin “Kosova – nga historia në shtetësi”, shkruan KultPlus.

Në kuadër të këtij organizmi do të shfaqen tituj të zgjedhur të koleksionit të Bibliotekës Kombëtare të Kosovës, “Libri për historinë e Kosovës 1912 – 2018”. Për të vazhduar me lajme dhe ngjarje të prezantuara në gazetat e Kosovës, “Kosova e 10-të Vjet Pavarësi”.

Gjithashtu do të jetë një ekspozitë e artikujve të gazetave të koleksionit të Bibliotekës Kombëtare të Shqipërisë nën sloganin “Eksodi 1999”.

Pjesë e këtij aktivitet do të jetë edhe ekspozita “Shkruajmë e vizatojmë për Pavarësinë e Kosovës” e nxënësve të Shkollës Fillore të Mesme të Ulët “Pavarësia”. Ndërsa do të bëhet edhe ndarja e shpërblimeve për fituesit e Konkursit për Esenë për 10-Vjetorin e Shpalljes së Pavarësisë së Kosovës.

Ceremonia e hapjes do të mbahet në Hollin e Bibliotekës, më 17 shkurt në orën 16:00./ KultPlus.com

Prishen zbukurimet për 10-vjetorin e Pavarësisë së Kosovës (FOTO)

Para disa ditësh kryeqyteti kosovar nisi festën e 10-vjetorit të Pavarësisë së Republikës së Kosovës.

Kjo festë, filloi me zbukurimin e kryeqytetit, që përfshinte gjithë sheshin Nënë Tereza, që ishte mbuluar me ngjyrat e flamurit të Kosovës. Kaltër, verdhë e bardhë ishin zbukurimet që në mesin e tyre kishin stemën e Republikës së Kosovës.

Deri dje gjithçka dukej bukur, por jo edhe sot. Zbukurimet kanë rënë thuajse të gjitha, e këtë më së miri e tregojnë videot e ndryshme që kanë bërë qytetarët para 1 ore. Po sjellim disa fotografi të marra nga profili i Arben Llapashticës, të cilat i kishte postuar në rrjetin social Instagram./ KultPlus.com