Prishtina bëhet edhe me një sallë alternative

Kryetari i Komunës së Prishtinës, Shpend Ahmeti, sot përmes profilit në rrjetin social Facebook, ka njoftuar se së bashku me drejtorin e Drejtorisë së Kulturës kanë arritur të finalizojnë marrëveshjen për kalim të kinemasë së ish APJ në hapësirë kulturore të Prishtinës, shkruan KultPlus.

Kjo sallë do të përdoret si kinema dhe skenë alternative, ka njoftuar kryetari Ahmeti.

“Para disa vitesh filluam një iniciativë me Alush Gashin për kthimin e kinemasë së ish APJ në hapësirë kulturore të Prishtinës (kinema dhe skenë alternative). Atëkohë ishte në menaxhim të UNMIK dhe hasëm në shumë vështirësi.
Pas kalimit në menaxhim të Qeverisë, me Yll Rugova kemi arritur të finalizojmë marrëveshjen për kalim të sallës në menaxhim të Prishtinës. Javëve në vijim do të njoftojmë për shfrytëzimin e kesaj hapësire në bashkëpunim me ideatoret e kthimt të kësaj hapësire në kinema/hapesirë alternative të kultures në kryeqytet.
Si fëmijë, kam shkuar shpesh në këtë kinema. Edhe pse nuk është e njejtë patjetër se ka rëndësi të veçantë kulturore për Prishtinën”, ka shkruar Shpend Ahmeti./ KultPlus.com