Vitia: Shkollat e çerdhet fillojnë punën nga 27 shtatori

Ministri i Shëndetësisë, Arben Vitia, ka njoftuar se nga e hëna do të fillojë viti i ri shkollor.

Ai tha se punën do ta fillojnë shkollat dhe çerdhet, mirëpo me kapacitete të kufizuara.

Ministri Vitia deklaroi se në një klasë nuk lejohet të jenë më shumë se 20 nxënës.

“Shkollat dhe çerdhet do të fillojnë punën nga dita e hënë. Maksimumi i nxënësve të ledhuar në klasë do të jetë 20”, ka thënë Vitia.

Vitia tha se këto masa do të votohen nesër në mbledhjen e Qeverisë së Kosovës. /KultPlus.com

Ministri i Shëndetësisë me kërkesë tjetër: Flini veç e veç

Përveç rekomandimeve të shumta që ka dhënë stafi mjekësor dhe Ministria e Shëndetësisë me ditë të tëra, kjo e fundit sot ka dhënë edhe një rekomandim shtesë.

Ministri, Arben Vitia ka kërkuar që familjarët të mos flenë në të njëjtin shtrat në këtë kohë të koronavirusit.

“Personat e moshuar dhe fëmijët të ndahen nga anëtarët tjerë të familjes”, ka këshilluar Vitia.

Tuje, ai ka dhënë edhe një rekomandim për banjët e shtëpisë.

Sipas tij, është shumë e rëndësishme që secili anëtar i familjes të flejë në shtratin e vet dhe të shfrytëzojë banjo personale.

“Nëse ka mundësi secili të bëjë gjumin në shtratin e vet dhe të shfrytëzojë banjo personale”, tha Vitia. /KultPlus.com