Artistët italianë dhe kosovarë bashkë në ‘Nën të njëjtin qiell’

‘Nën të njëjtin qiell’ është ekspozita ndërkombëtare e artistëve italian dhe atyre të Kosovës që organizohet nga Kosovo Art Academy me seli në Kosovë dhe Universitetit Laba me seli në Itali, shkruan KultPlus.

Në këtë ekspozitë do të marrin pjesë artistë ndërkombëtarë dhe vendor si: Roberto Dolzanelli, Filippo Centenari, Armida Gandini, Tommaso De Angelis, Dany Vescovi, Zeni Ballazhi, Rrezeart Galica, Dardan Luta, Afrim Spahiu, dhe Artan Balaj.

Artistët do të paraqiten me vepra të zhanreve dhe teknikave të ndryshme poashtu tema të lira gjithsecili. Me këtë rast inaugurohet edhe institucioni arsimor i artit Kosovo Art Academy.

Ekspozita hapet me 14 tetor, në orën 18:00, në Galerinë e Kosovo Art Academy, në katin e 3-të, ku me këtë rast promovohet edhe kjo hapësirë për të gjithë artistët e mirëfilltë që duan të ekspozojnë artin e tyre./ KultPlus.com