Dalin në ankand artikuj të rrallë të Steve Jobs

Artikujt nga lindja e Apple, kompjuteri në shtëpi dhe video – lojërat janë në shitje në një ankand, i cili do të përfundojë më 17 mars, transmeton KultPlus.

Artikulli kryesor nga ankandi “Revolucioni i Steve Jobs: Engelbart, Atari dhe Apple” është një çek i korrikut 1976 për të paguar 3,430 dollarë për pjesët për kompjuterin Apple 1, i nënshkruar nga themeluesit e Apple, Steve Jobs dhe Steve Wozniak.

“Kjo është përpara se të kishin ndonjë investitor,” shpjegoi Bobby Livingston, nënkryetar ekzekutiv në RR Auction, i cili po kryen shitjen. “Arsyeja pse është nënshkruar nga të dy është në statutin e tyre. Çdo shpenzim mbi 1000 dollarë, ata të dy duhet të bien dakord dhe ja provat.”.

Ankandi përfshin shumë artikuj që lidhen me Jobs, duke përfshirë fotot e shkollës së mesme dhe një aplikim që ai kishte plotësuar për një punë në Atari, i cili do të vijë gjithashtu si një NFT.

“Steve nuk firmosi shumë gjëra. Ai nuk i pëlqente të firmoste objekte. Kështu që nënshkrimi i tij është shumë i rrallë. Është në fakt një nga nënshkrimet më të rralla për të cilat interesohen koleksionistët. Pra, sa herë që del diçka me nënshkrimin e Steve në të, shkon për shumë para”, tha Steven Levy, redaktor i gjerë për revistën Wired, e cila fokusohet në teknologjitë në zhvillim.

Shtëpia e ankandeve tha se artikujt, duke përfshirë një të katërtën e marrë nga një nga makineritë e para të lojërave video Atari Pong dhe një mi Douglas Engelbart të viteve 1960, ndihmojnë në tregimin e historisë së kompjuterit.

“Ajo që i bën këta kompjuterë dhe video lojëra kaq të veçanta është se ata janë prototipe dhe janë modele shumë të hershme që janë të vështira për t’u gjetur. Këto artikuj po na dërgohen nga njerëz nga Silicon Valley që ishin atje kur filloi i gjithë revolucioni kompjuterik. ”, tha Livingston./ KultPlus.com