Artisti shqiptar hapë ekspozitë në Atlanta, koleksionistët të mahnitur nga arti i tij

Galeritë më të mira amerikane, shpesh janë mbërthyer nga pikturat e artistit shqiptar Josef Kote. Cutter and Cutter Fine Art apo Ocean Galleries Stone Harbor janë galeritë që kanë treguar që niveli artistik i Kotes përkon me atë të artistëve botëror si Chagall, Miro e Dali, shkruan KultPlus.

Ka kohë që Kote jeton në Amerikë, por veprat e tij shëtitën nga një vend në tjetrin. Kanada e Greqia gjithashtu kanë hapur dyert për artin e tij.

Kësaj radhe Kote ha hapur një ekspozitë në Atlanta ku edhe kësaj radhe pikturat shumëngjyrshe ju kishin dhënë jetë mureve të galerisë e kishin mahnitur të pranishmit.

Koleksionistë nga California dhe shtete të tjera të Amerikës kishin ardhur ekskluzivisht në hapje të ekspozitës për të nderuar punën e artistit shqiptar.

Kjo gjë ka nderuar Koten i cili është shprehur shumë falënderues për të gjithë ata që udhëtuan nga larg.

Unë jam i frymëzuar nga koleksionistët e mi të artit, ku prej tyre ka koleksionistë të rinj, por edhe nga ata të vjetër, ku disa prej tyre kanë ardhur nga Kalifornia për të marrë pjesë në hapjen e ekspozitës time personale, vetëm për të më takuar personalisht. Është nder për mua që të kem koleksionistë që admirojnë dhe e duan punën time. Jam kaq mirënjohës dhe fatlum që ia kushtoj jetën dhe energjinë time asaj që më drejton shpirtin”, ka shkruar Kote në Facebook.

Ekspozita do të qëndrojë e hapur deri në fund të tetorit.

Pikturat e tij, të cilat shiten vetëm në ekspozita, arrijnë në vlerën e më shumë se 30 mijë dollarëve. / KultPlus.com

Filmi i Zgjim Terziqit do të shfaqet në Festivalin e Filmit në Atlanta

Filmi “Një muaj”, me regji të Zgjim Terziqit është ftuar që të shfaqet në Festivalin e 42-të të Filmit në Atlanta, që do të zhvillohet nga 13 deri më 22 prill të vitit 2018, si pjesë e Programit Shorts Narrative, shkruan KultPlus.

Ky film ka arritur të jetë pjesë e këtij festivalit në mesin e 7500 aplikimeve, ndërsa Festivali i Filmit të Atlanta (ATLFF) – është një nga festivalet më të mëdha dhe më të gjata në Shtetet e Bashkuara.

“Një Muaj” është film i bazuar në ngjarje të vërtetë dhe flet për Anën, një 40 vjeçare e verbër, e pa martuar, e cila jeton sipas marrëveshjes së katër motrave të saj. Pakti i tyre përmban përkujdesjen e saj, secila me rend nga një muaj.

Në këtë film luajnë: Makfire Miftari, Luan Jaha, May-Linda Kosumovic, Shengyl Ismajli, Irena Cahani, Fatmir Spahiu, Rinesa Qeriqi, Era Balaj, Dardane Mehmeti, Zog Zeqiri Berisha, Blerina Krasniqi, Nata Zeqiri Berisha, Lis Spahiu.

Filmi është prodhim i shtëpisë filmike ‘Broken Branch Production’, i subvencionuar nga Qendra Kinematografike e Kosovës dhe me mbështetje nga Swiss Cooperation Office Kosova dhe Komuna e Prishtinës./ KultPlus.com