Monumenti ikonik i Venecias do të hapet për herë të parë në 500 vjet

Një nga monumentet më ikonike të Venecias po hap dyert e saj për herë të parë në 500 vjet pas një projekti restaurimi nga një arkitekt britanik, duke zbuluar arkitekturën e epokës së Rilindjes dhe tavanet mahnitëse të praruara.

Procuratie Vecchie në sheshin e Shën Markut është një nga fasadat më të njohura të qytetit italian, duke formuar perimetrin me kolona të sheshit.

Por, pavarësisht se është fotografuar nga miliona turistë që zbresin në qytetin lundrues çdo vit, brendësia e tij ka qenë e mbyllur për publikun për shekuj me radhë.

David Chipperfield po udhëheq një projekt rinovimi i cili do të mirëpresë turistët nga prilli i këtij viti.

Vendi pjesërisht i braktisur do të shndërrohet në një qendër ekspozite të teknologjisë së lartë me shkallë të reja dhe trarët prej druri të epokës së Rilindjes të restauruara.

Ky restaurim përfshin 11.000 metër katrorë, në katër kate. / KultPlus.com