Sot shënohet Dita Ndërkombëtare e Refugjatëve, publikohen storje të shumta të refugjatëve

Sot shënohet Ditën Ndërkombëtare e Refugjatëve dhe në Prishtinë kjo ditë shënohet përmes një aksioni rrugor “Unë isha refugjat” në sheshin Zahir Pajaziti, përcjell KultPlus.

Rreth 1 milion njerëz u detyruan të largoheshin nga shtëpitë e tyre dhe secili/a prej tyre ka një storje. Storjet e njerëzve vazhdojnë të qëndrojnë të heshtura në mungesë të hapësirës për t’u dëgjuar.

YIHR KS është e përkushtuar ndaj procesit të ballafaqimit me të kaluarën në rajon duke krijuar hapësira të tilla për të gjithë. Përmes iniciativave të memorializimit, dhe aksioneve simbolike YIHR KS mundohet të njoh vuajtjet e civilëve nga të gjitha grupet etnike gjatë luftës në Kosovë.

Për të promovuar një debat publik gjithëpërfshirës për të kaluarën dhe për të rritur empatinë sociale, kanë publikuar storje të shumta të refugjatëve përmes platformës ‘Muzeu Virtual i Refugjatëve’

Lexoni/dëgjoni storjet e tyre: (https://museumofrefugees-ks.org/). / KultPlus.com