Naser Pajazitaj dënohet me burgim të përjetshëm për vrasjen e kushërirës Donjeta Pajazitaj

Gjykata Themelore e Ferizajt e ka shpallur fajtor dhe e ka dënuar me burgim të përjetshëm Naser Pajazitajn, i akuzuar për vrasjen e kushërirës së tij, Donjeta Pajazitajt.

Aktgjykimi u shpall nga kryetari i trupit gjykues, Ibrahim Idrizi.

Sipas aktakuzës së ngritur më 8 qershor 2017 nga prokurorja Valbona Disha Haxhosaj, Naser Pajazitaj akuzohet se më 9 nëntor 2015, në bjeshkët e Strellcit, Komuna Deçan e pikërisht në vendin e quajtur te “Kroni i Lajthisë“, i pandehuri edhe pse më parë ka qenë i dënuar për vrasje, me dashje dhe me armë dhe atë revole të tipit të panjohur në mënyrë mizore e ka privuar nga jeta viktimën Donjeta Pajazitaj nga po i njëjti fshat.

Një gjë të tillë, sipas aktakuzës, Pajazitaj e ka bërë në atë mënyrë që derisa viktima ditën kritike ka qenë duke shkuar në punë në këmbë së bashku me axhën e saj dhe kur kanë arritur tek bunari i fshatit janë ndarë, ashtu që viktima ka vazhduar rrugën në drejtim të Strellcit të Epërm dhe kur afrohet përafërsisht 150 metra afër shtëpisë së Nedi Jusaj, aty pari kalon i pandehuri Naser Pajazitaj me veturën e tij të tipit xhip sheroke me ngjyrë të kaltër i cili ndalet e merr viktimën me veturë, e më pas vazhdon në drejtim të bjeshkëve të Strellcit dhe kur arrin tek “Kroni i Lajthisë” fillimisht e privon me armë duke shtënë dy herë në kokë, e më pas për të humbur gjurmë të njëjtën e mbulon me disa drunjë dhe largohet nga vendi i ngjarjes, kurse viktima më 27 dhjetor 2015 është gjetur pa shenja jete në vendin e ngjarjes nga disa kalimtarë të rastit.

Sipas aktakuzës, Pajazitaj akuzohet se më parë e gjerë më 9 nëntor 2015, në fshatin Strellc Komuna e Deçanit, pa autorizim ka poseduar armën dhe atë një revole të tipit të panjohur dhe një pushkë gjuetie me numër serik 0193117 si dhe 12 fishekë të kësaj pushke , në atë mënyrë që më revole ditën kritike ka kryer veprën penale të cekur si më lartë.

Gjithashtu, sipas aktakuzës më parë dhe deri më 23.05.2017, në fshatin Strellc i ulët Komuna e Decanit, i akuzuari pa autorizim ka poseduar armën dhe atë një armë AK-47 me numër serik 120331141 dhe 2 karikator të zbrazet, ashtu që policia gjatë bastisjes dhe kontrollit në shtëpinë e të pandehurit në dhomën e fjetjes ka gjetur dhe sekuestruar armën e cekudr si më lartë. / Gazeta Express / KultPlus.com

5 vjet prej kur Donjeta Pajazitaj është vrarë

Është një i dyshuar për vrasjen e saj, i cili nuk e pranon fajin, ani pse Gjykata Themelore e Pejës dhe ajo e Apelit një herë e kishin shpallur fajtor dhe e kishin dënuar me burgim të përjetshëm, por pastaj rastin e ktheu në rigjykim Gjykata Supreme.

Familja e Donjetës nuk e kanë problemin e vetëm me drejtësinë e mangët të Kosovës, por edhe mentalitetin patriarkal e të odave.

Vëllai i Donjetës, Shkelqim Pajazitaj kishte thënë se problem tashmë kanë edhe me pleqnarët e fshatit, të cilët u kanë bërë presion duke ua kërkuar besën për të dyshuarin për vrasjen e së motrës.

Dyshohet se Naser Pajazitaj e kishte marrë të ndjeren me veturë, përderisa ajo ishte duke shkuar në punë, e kishte çuar në bjeshkët e Strellcit, në të ashtuquajturin “Kroni i Lajthisë”, ku e kishte goditur dy herë me plumb në kokë dhe pastaj e kishte mbuluar trupin e saj me drunj për të fshehur gjurmët e krimit.

Trupi i saj u gjet pas gjashtë javësh.

Sot e pesë vite, drejtësia për Donjetën kurrë nuk u vendosë në vend, ashtu si edhe për shumë gra të tjera të vrara nga burra brenda e jashtë familjes.
Sot e asaj dite, ende kërkojmë drejtësi! /albfem/ KultPlus.com