Mjeshtri që u jep jetë instrumenteve të harruara (VIDEO)

Instrumentet frymore tradicionale në Kosovë, po shkojnë drejt harresës.

Shaqir Hoti, flautisti i parë profesionist në Kosovë, tash e më shumë se 1 dekadë e gjysmë, është i vetmi mjeshtër që i punon të gjitha instrumentet tradicionale me frymë, si dhe luan në të gjitha ato.
Ai ka punuar dhe vazhdon të punojë nga argjila, instrumentin më të vjetër autokton, Okarinën, ekzemplarin origjinal të së cilës, të vjetër rreth 5 mijë vjet, e kanë marrë forcat serbe nga Muzeu i Kosovës.
https://www.evropaelire.org/a/okarina-instrumentet-shqir-hoti/28779320.html