Mjeshtri që u jep jetë instrumenteve të harruara (VIDEO)

Instrumentet frymore tradicionale në Kosovë, po shkojnë drejt harresës.

Shaqir Hoti, flautisti i parë profesionist në Kosovë, tash e më shumë se 1 dekadë e gjysmë, është i vetmi mjeshtër që i punon të gjitha instrumentet tradicionale me frymë, si dhe luan në të gjitha ato.
Ai ka punuar dhe vazhdon të punojë nga argjila, instrumentin më të vjetër autokton, Okarinën, ekzemplarin origjinal të së cilës, të vjetër rreth 5 mijë vjet, e kanë marrë forcat serbe nga Muzeu i Kosovës.
https://www.evropaelire.org/a/okarina-instrumentet-shqir-hoti/28779320.html

Helidon Haliti sjellë ekspozitën e hapur në Kinë edhe në Shqipëri

Artisti shqiptar Helidon Haliti, së fundmi hapi ekspozitën e tij të parë në akuarel me 40 punime gjatë viteve, në Kinë, shkruan KultPlus.

Ai këtë ekspozitë e bëri bashkë me mjeshtrin kinez, dekanin e akademinë së Chantou, Li Xiaocheng, ku edhe ai mori pjesë me 40 punime. Kjo ekspozitë që u mbajt në Kinë dhe u vlerësua shumë e suksesshme tashmë do të vjen në Shqipëri, ka njoftuar artisti Haliti, shkruan KultPlus.

“Unë do e sjellë ekspozitën që e hapa në Kinë, pranë artdashësve të mi në Muzeun Kombëtar të Tiranës, pranë sheshit të mrekullueshëm Skëndërbej, më 20 tetor”, ka shkruar në rrjetin social Facebook, Helidon Haliti, i cili poashtu ka njoftuar se do të nisë një maratonë ekspozitash personale me mjeshtra të mëdhenj të mediumit të akuarelit.

Ekspozita hapet më 20 tetor në Muzeun Kombëtar të Tiranës, me fillim nga ora 10:00./ KultPlus.com