“Glory” filmi më i mirë në TIFF, “Home” i More Raçës, filmi më i mirë shqiptar

Mbrëmë përfundoi edicioni i 15-të i Tirana International Film Festival-TIFF, shkruan KultPlus.

Kësisoj me përfundim të festivalit u bë edhe ndarja e çmimeve për më të mirët e këtij edicioni.
Juria e filmave të metrazhit të gjatë në përbërje të Denis Côté nga Kanadaja dhe Dritan Huqit nga Shqipëria ndau çmimet si në vijim:

Filmi më i mirë

“Glory” by Kristina Grozeva and PetarValchanov |2016 | Bulgaria, Greece | 97′

Regjisori më i mirë

Gentian Koçi
“Daybreak” |2017 | Albania, Greece | 85′

Skenari më i mirë

Edon Rizvanolli
“Unwanted” by EdonRizvanolli |2016| Kosovo | 85′

Kinematografia më e mirë

“Vesselin Hritov”
Directions by Stephan Komandarev |2017 | Bulgaria, Germany, Macedonia | 103′

Editimi më i mirë “Luc Barnier”

Dražen Kuljanin
“A Balkan Noir” by Dražen Kuljanin|2017 | Sëeden, Montenegro | 74′

Filmi më i mirë i gjatë Evropian

“Beneath the Silence” by Erez Mizrahi, Sahar Shavit |2016 | Israel | 112′

***
Juria e filmave dokumentarë në përbërjet të Altin Raxhimi nga Shqipëria, Visar Vishka nga Maqedonia dhe Mateo Cingu nga shqipëria ndanë cmimet si në vijim:

Dokumentari më i mirë

“On the Edge of Lifeby” nga Yaser Kassab| 2017 | Syria | 45′

Dokumentari më i mirë i gjatë

“The Charro of Toluquillaby” José Villalobos Romero| 2016 | Mexico | 90′

Dokumentari më i mirë i mesëm

“On the Edge of Lifeby” Yaser Kassab| 2017 | Syria | 45′

Dokumentari më i mirë i shkurtër

“The Gold Rushby” Raúl de la Fuente| 2017 | Spain | 24′

Dokumentari më i mirë Evropian

“Mr. Gay Syriaby” Ayse Toprak | 2017 | Turkey | 84′

***
Juria e filmit të shkurtër fiktiv në përbërje të Hila Chessen (Israel), Laurent Rouy (France) dhe Ergys Meta (Albania) ndau çmimet si në vijim:

Filmi më i mirë i shkurtër fiktiv

“Retouch” by Kaveh Mazaheri | 2017 | Kaveh Mazaheri | 20′

Filmi më i mirë i shkurtër fiktiv Evropian

“Red Light” by Toma Waszarow | 2016 | Bulgaria, Croatia | 21′

***
Juria e Animacionit dhe Video Artit, e përbërë nga Alban Muja (Kosovo), Albert Malltezi (Albania) and Fani Zguro (Albania) nda këto çmime:


Filmi më i mirë i animuar i shkurtër

“The Bridge Over the River” by Jadëiga Koëalska | 2016 | Sëitzerland | 6′

Video më e mirë Art&Experimental

“The Copyist” by Tamás Köszegi | 2016 | Hungary | 8’

***
Juria e studentëve e bërbërë nga by Kamuran Goranci (Kosovo) and Suela Bako (Albania) nda këto cmime:

Filmi më i mirë studentor

“Millimeterle” by Pascal Reinmann | 2016 | Sëitzerland | 15′
***
Në jurinë Albanian bënë pjesë Irina Gurova(Bulgaria) dhe Goce Kralevski(Macedonia) të cilët ndanë këto cmime:

Filmi më i mirë shqiptar

“Home” by More Raça | 2016 | Kosovo | 23′

SPECIAL MENTION

“The Remigrant” by Astrit Alihajdaraj | 2017 | Kosovo | 20′

Filmi më i mirë nga Ballkani

“Fluffy” by Lee Filipovski| 2016 | Serbia | 24′

Filmi më i mirë debutues

“The Children Will Come” by Ana Jakimska | 2017 | Macedonia | 19′
Juria e Medias: Blerina Goce, Dorina Topallaj and Sabina Veizaj (Albania) ndanë këto cmime:

Cmimi i medias

“Glory” by Kristina GrozevaandPetarValchanov| 2016 | Bulgaria, Greece | 97′
Dhe në fund çmimi i audiencës shkoi për
“Raffi” by Arend Agthe | 2015 | Germany | 97′./ KultPlus.com