Nëshkruhet marrëveshje për intervenim artistik në objektin ‘Kino Rinia’

Sot drejtori në Drejtorinë e Kulturës, Adrian Berisha ka bërë të ditur se është nënshkruar një marrëveshje për një nga objektet më të rëndësishme kulturore, ‘Kino Rinia’, përcjellë KultPlus.

KultPlus ju sjell njoftimin e tij të plotë:

Edhe nje marreveshje te rendesishme e nenshkruam sot. Kesaj rradhe me Shtatëmbëdhjetë per njerin nga objektet me te rendesishme kulturore te qytetit tone, objektin e “KINO RINIA”.
“Kino Rinia” ka kohe qe po e pret shpetimin dhe pikerisht per nje hap tutje ne kete drejtim, sot kemi nenshkru marreveshje bashkepunimi per hulumtim e intervenim artistik ne kete objekt.
Ky objekt ku per me shume se gjysme shekulli ka qene vendtakim per filmdashesit, ka kohe qe ka mbet i braktisur e i pashfrytezuar, por tani bashke me Zyren Zvicerane per Bashkepunim (SDC) dhe Fondacionin Shtatembedhjete po synojme qe ta perdorim artin dhe kulturen si mjet i cili do te sherbejne per ringjalljen e objekteve te harruara.
Po ashtu po synojme te kete zgjerim te pjesemarrjes se komunitetit ne jeten publike duke zgjeru mundesite per artistet vizuale dhe interpretues.
Ta kthejme vemendjen tek objektet e braktisura dhe t’i shfrytezojme ne te mire te komunitetit. / KultPlus.com

Hapësirat e braktisura në fokus të diskutimit në KinoArmata

Hapësirat publike të cilat janë të braktisura kanë një histori brenda tyre mirëpo, shpesh nuk mund ta kenë një të ardhme për shkak të neglizhencës kolektive. Fondacioni “Shtatëmbëdhjetë” do të trajtoj këtë perspektivë nën temën “Gjendja e hapësira të braktisura” në kuadër të serisë “Off the record” të premten në KinoArmata, shkruan KultPlus.

Ky takim publik do të jetë në kuadër të edicionit të tretë të projektit “Metamorphosis”, teksa publiku do të bashkohet më 23 tetor duke filluar nga ora 15:00 për të dëgjuar zëvendësministrin në Ministrinë e Kulturës, Rinisë dhe Sportit, Engelbert Zefajn, drejtoren për Kulturë të Komunës së Prishtinës, Blerta Bashollin, drejtorin e organizatës CHwB Sali Shoshin dhe krijuesen e platformës digjitale për Rilindjen, Ervina Halili.

Rëndësia e ruajtjes së hapësirave të braktisura, hapat e duhura që duhet të ndërmerren për mbrojtjen dhe funksionalizimin e tyre, roli i institucioneve dhe shoqërisë në këtë drejtim do të trajtohen në diskutimin publik të organizuar nga Fondacioni “Shtatëmbëdhjetë”.

Ky aktivitet vjen pas intervenimit artistik “but first, check the water” që zuri vend me 30 shtator, të konceptuar nga artistja Nurhan Qehaj./KultPlus.com