‘Mos lejo shpirti të më thehet, a e di Prishtinë ku e kam dashurinë’(VIDEO)

Prishtinës i kanë kënduar shumë këngëtarë e këngëtare. Secili në mënyrën e vetë, ku shpesh përmes muzikës i kanë dhënë shpirt këtij qyteti.

Gili, si një ndër këngëtaret, muzika e së cilës ka dhënë çdoherë emocion, Prishtinës i ka kënduar qysh moti, shkruan KultPlus.

Sot, KultPlus ju sjell këngën ”Prishtina” të Gilit, këngë kjo që vazhdon të dëgjohet sot e kësaj dite.

Bashkangjitur gjeni tekstin dhe videon e këngës:

Pas shumë vitesh
unë po kthehem më përqafo Prishtinë
dhe mos lejo shpirti të më thehet
a e di Prishtinë ku e kam dashurinë

Rrugëve të këtij qyteti, unë e pata dashurinë
fshehtësinë e di Prishtina
te Fontana në Ulpianë
e pata puthjen e parë
turp më erdhi nga Prishtina

Sa shumë kishim dashuri
ato ditët studentore
kur dilnim fshehuraz në shi
edhe gjatë orës policore

Prishtinaa.. dashuria ime
Prishtina… sjellë kujtime
Prishtinaa… dashuria ime

Ishim të rinj e lozonjarë
të dashuruar e të marrë
ende flet për ne Prishtina
në banka shkruam veq dy emra
vizatuam veq dy zemra
sa të na kujtojë Prishtina

Sa shumë kishim dashuri
ato ditët studentore
kur dilnim fshehuraz në shi
edhe gjatë orës policore

Prishtinaa.. dashuria ime
Prishtina… sjellë kujtime
Prishtinaa… dashuria ime

Kishim shumë dhembje
e pak vjet, si jetuam, e dimë ne vet
kishim rini, s’kishim liri
ku gjenim aq dashuri
Do vijnë të reja breza
do t’na kujtojnë me lule mbi varreza
do ëndërrojnë ardhmërinë
ti, kerkoju dashurinë
mos i lëndo Prishtinë

Prishtinaa.. dashuria ime
Prishtina… sjellë kujtime
Prishtinaa… dashuria ime /KultPlus.com

‘Mos lejo shpirti të më thehet, a e di Prishtinë ku e kam dashurinë’

Prishtinës i kanë kënduar shumë këngëtarë e këngëtare. Secili në mënyrën e vetë, ku shpesh përmes muzikës i kanë dhënë shpirt këtij qyteti.

Gili, si një ndër këngëtaret, muzika e së cilës ka dhënë çdoherë emocion, Prishtinës i ka kënduar qysh moti, shkruan KultPlus.

Sot, KultPlus ju sjell këngën ”Prishtina” të Gilit, këngë kjo që vazhdon të dëgjohet sot e kësaj dite.

Bashkangjitur gjeni tekstin dhe videon e këngës

https://www.youtube.com/watch?v=T7DlOFsqH9M

Pas shumë vitesh
unë po kthehem më përqafo Prishtinë
dhe mos lejo shpirti të më thehet
a e di Prishtinë ku e kam dashurinë

Rrugëve të këtij qyteti, unë e pata dashurinë
fshehtësinë e di Prishtina
te Fontana në Ulpianë
e pata puthjen e parë
turp më erdhi nga Prishtina

Sa shumë kishim dashuri
ato ditët studentore
kur dilnim fshehuraz në shi
edhe gjatë orës policore

Prishtinaa.. dashuria ime
Prishtina… sjellë kujtime
Prishtinaa… dashuria ime

Ishim të rinj e lozonjarë
të dashuruar e të marrë
ende flet për ne Prishtina
në banka shkruam veq dy emra
vizatuam veq dy zemra
sa të na kujtojë Prishtina

Sa shumë kishim dashuri
ato ditët studentore
kur dilnim fshehuraz në shi
edhe gjatë orës policore

Prishtinaa.. dashuria ime
Prishtina… sjellë kujtime
Prishtinaa… dashuria ime

Kishim shumë dhembje
e pak vjet, si jetuam, e dimë ne vet
kishim rini, s’kishim liri
ku gjenim aq dashuri
Do vijnë të reja breza
do t’na kujtojnë me lule mbi varreza
do ëndërrojnë ardhmërinë
ti, kerkoju dashurinë
mos i lëndo Prishtinë

Prishtinaa.. dashuria ime
Prishtina… sjellë kujtime
Prishtinaa… dashuria ime /KultPlus.com

Macja legjendare e xhamisë së Shën Sofisë nuk është më

Macja me famë botërore, Gli, e cila e bëri për vete Shën Sofinë, tani është pjesë e historisë së xhamisë ikonike.

“Macja e Shën Sofisë, Gli, e cila po trajtohej në një klinikë veterinare private në Stamboll, që nga 24 shtatori, fatkeqësisht ngordhi për shkak të moshës së saj të vjetër”, tha Ali Yerlikaya, guvernatori i metropolit turk në Twitter.

“Ne nuk do të të harrojmë kurrë, Gli”, shtoi ai, duke postuar një fotografi të maces, ndërsa theksoi se është thellësisht i pikëlluar.

Në fillim të këtij viti, ndërsa Shën Sofia u kthye nga muze sërish në xhami, Gli nuk u shqetësua nga zhurma.

Thesari i arkitekturës mbeti përgjithmonë shtëpia e saj./ atsh/ KultPlus.com

‘Mos lejo shpirti të më thehet, a e di Prishtinë ku e kam dashurinë’

Prishtinës i kanë kënduar shumë këngëtarë e këngëtare. Secili në mënyrën e vetë, ku shpesh përmes muzikës i kanë dhënë shpirt këtij qyteti.

Gili, si një ndër këngëtaret, muzika e së cilës ka dhënë çdoherë emocion, Prishtinës i ka kënduar qysh moti, shkruan KultPlus.

Sot, KultPlus ju sjell këngën ”Prishtina” të Gilit, këngë kjo që vazhdon të dëgjohet sot e kësaj dite.

Bashkangjitur gjeni tekstin dhe videon e këngës

https://www.youtube.com/watch?v=T7DlOFsqH9M

Pas shumë vitesh
unë po kthehem më përqafo Prishtinë
dhe mos lejo shpirti të më thehet
a e di Prishtinë ku e kam dashurinë

Rrugëve të këtij qyteti, unë e pata dashurinë
fshehtësinë e di Prishtina
te Fontana në Ulpianë
e pata puthjen e parë
turp më erdhi nga Prishtina

Sa shumë kishim dashuri
ato ditët studentore
kur dilnim fshehuraz në shi
edhe gjatë orës policore

Prishtinaa.. dashuria ime
Prishtina… sjellë kujtime
Prishtinaa… dashuria ime

Ishim të rinj e lozonjarë
të dashuruar e të marrë
ende flet për ne Prishtina
në banka shkruam veq dy emra
vizatuam veq dy zemra
sa të na kujtojë Prishtina

Sa shumë kishim dashuri
ato ditët studentore
kur dilnim fshehuraz në shi
edhe gjatë orës policore

Prishtinaa.. dashuria ime
Prishtina… sjellë kujtime
Prishtinaa… dashuria ime

Kishim shumë dhembje
e pak vjet, si jetuam, e dimë ne vet
kishim rini, s’kishim liri
ku gjenim aq dashuri
Do vijnë të reja breza
do t’na kujtojnë me lule mbi varreza
do ëndërrojnë ardhmërinë
ti, kerkoju dashurinë
mos i lëndo Prishtinë

Prishtinaa.. dashuria ime
Prishtina… sjellë kujtime
Prishtinaa… dashuria ime /KultPlus.com

Gili qysh në vitet e 80-ta kishte realizuar duet me një kinez (VIDEO)

Këngëtarja Gili është këngëtarja e parë shqiptare që ka bërë një duet me një të huaj.

Gili bashkë me grupin “Trio Rona” në vitin 1988 është paraqitur në festivalin “Akordet e Kosovës” me këngën “Djali nga Kina” e për të kënduar këtë këngë ajo kishte zgjedhur një këngëtar kinez, i cili asokohe ka studiuar gjuhën shqipe në Prishtinë.  

Çdo ditë me të jam në Prishtinë, por mendja tij është larg në Kinë, është një pjesë e refrenit të kësaj kënge që ishte shndërruar në një hit të madh për ato vite.

Kënga ishte kënduar në gjuhën shqipe dhe kineze, ndërsa ishte shpallur fituese e festivalit të vitit 1988./KultPlus.com

‘Ditët e fundit i jetoj, në dashuri nuk kam besim’

”Ditët e fundit” është kënga që ndihmoi shumë në kampanjën kundër përdorimit të narkotikëve, shkruan KultPlus.

Bashkëpunimi mes Gilit dhe Ardit Stafajt, realizuar në vitin 2002, është këngë që dëgjohet edhe sot dhe që përmban një tekst emocionues rreth asaj se çka mund t`i bëjë droga dhe substancat narkotike njeriut nëse ai i përdorë ato.

Në videoklipin që po e kujtojmë, Liberta Spahiu – sot moderatore e njohur dhe aktori Astrit Kabashi, aktruan në mënyrën më të mirë dështimin e një djali të ri i cili konsumon substancë narkotike.

Kënga ka marrë çmimin e dytë në ShoëFest, çmimin e parë në Videofest, dhe ishte pjesë e fushatës së UNDP kundër Sidës dhe drogave.

Gili, shpesh me këngë që ndihmuan kauza, edhe këtë këngë e ka brenda pasaportës artistike si një këngë që dha qartë mesazhin e saj. Gili ka vazhduar karrierën e saj ndërsa Arditi është pak më aktiv në muzikë. / KultPlus.com

”Rrugëve të këtij qyteti, unë e pata dashurinë, fshehtësinë e di Prishtina”

Prishtinës i kanë kënduar shumë këngëtarë e këngëtare. Secili në mënyrën e vetë, ku shpesh përmes muzikës i kanë dhënë shpirt këtij qyteti.

Gili, si një ndër këngëtaret, muzika e së cilës ka dhënë çdoherë emocion, Prishtinës i ka kënduar qysh moti, shkruan KultPlus.

Sot, KultPlus ju sjell këngën ”Prishtina” të Gilit, këngë kjo që vazhdon të dëgjohet sot e kësaj dite.

Bashkangjitur gjeni tekstin dhe videon e këngës

https://www.youtube.com/watch?v=T7DlOFsqH9M

Pas shumë vitesh
unë po kthehem më përqafo Prishtinë
dhe mos lejo shpirti të më thehet
a e di Prishtinë ku e kam dashurinë

Rrugëve të këtij qyteti, unë e pata dashurinë
fshehtësinë e di Prishtina
te Fontana në Ulpianë
e pata puthjen e parë
turp më erdhi nga Prishtina

Sa shumë kishim dashuri
ato ditët studentore
kur dilnim fshehuraz në shi
edhe gjatë orës policore

Prishtinaa.. dashuria ime
Prishtina… sjellë kujtime
Prishtinaa… dashuria ime

Ishim të rinj e lozonjarë
të dashuruar e të marrë
ende flet për ne Prishtina
në banka shkruam veq dy emra
vizatuam veq dy zemra
sa të na kujtojë Prishtina

Sa shumë kishim dashuri
ato ditët studentore
kur dilnim fshehuraz në shi
edhe gjatë orës policore

Prishtinaa.. dashuria ime
Prishtina… sjellë kujtime
Prishtinaa… dashuria ime

Kishim shumë dhembje
e pak vjet, si jetuam, e dimë ne vet
kishim rini, s’kishim liri
ku gjenim aq dashuri
Do vijnë të reja breza
do t’na kujtojnë me lule mbi varreza
do ëndërrojnë ardhmërinë
ti, kerkoju dashurinë
mos i lëndo Prishtinë

Prishtinaa.. dashuria ime
Prishtina… sjellë kujtime
Prishtinaa… dashuria ime /KultPlus.com

‘Unë kokëfortë e ti kokëfortë, zemrat po na plasin’

Ju rikujtojmë një nga këngët e mëhershme të këngëtares Gili.

U zgjova në krah të majtë, të gjithë me kanë faj
S’pranoj që kam qarë, inatin e mbaj,
Prej se nuk takohemi të gjata janë orët,
Nuk pajtohemi se jemi kokëfortë,

As pardje, dje, as sot,
Njeri-tjetri nuk i flasim,
Unë kokëfortë, ti kokëfortë
Zemrat po na plasin,
Unë kokëfortë, ti kokëfortë
Zemrat po na plasin,
As pardje, dje, as sot
E pafat i trembem jetës
Ti inat unë me inat
Keq i bëmë veç vetës
Ti inat unë me inat
Keq i bëmë veç vetës

Horoskopi nuk premton një bashkim të shpejt
Fatin ma lexojnë e më ftohin krejt
Cili do të thotë ” Më fal ” i pari me mirësi
Në këtë rast o djalë ty të jap përparësi!/ KultPlus.com