Gjurmë Shqiptare: Lekovo në Greqi, ku shqipja nuk ka humbur

Shqiptarët autoktonë të një fshati në Greqi pranojnë edhe sot traditat e tyre shqiptare, gjuhën, muzikën, trashëgiminë brez pas brezi nga të parët e tyre…

Çfarë thonë sot banorët për rrënjët e tyre? Përse heshtet për këtë histori?

Dokumentari “Gjurmë Shqiptare” përcjell historinë e dhimbshme të shqiptarëve në Greqinë fqinje./ KultPlus.com

Enigma e varrit të Gjergj Kastriot-Skënderbeut (VIDEO)

Cilat janë të fshehtat dhe enigmat e vend prehjes së Gjergj Kastriot Skënderbeut? Çfarë fle nën memorialin e tij? Përse u mbuluan gërmimet arkeologjike?

Cilat janë tezat e disa studiuesve të njohur? Pse u anashkaluan kërkimet e tjera?

Tezat janë enigmatike, ashtu si të dhënat e mjaft studiuesve të njohur, dokumentet, gojëdhënat të njohura e të panjohura…
Cilat janë enigmat e varrit të Gjergj Kastriotit? Të gjitha këto pyetje vijnë përmes Gjurmë Shqiptare./ KultPlus.com