Uta Ibrahimi mbledhë rreth 9 mijë euro, për nisjen e pushtimit të 14 Majave të Himalajave

Kampanja për mbledhje të fondeve për pushtimin e 14 majave të Himalayave nga alpinistja Uta Ibrahimi përmes platformës Kosova Ideas, ka arritur fundin.

Me një rekord të mbështetësve, nga e gjithë bota, shuma e arritur nga kjo iniciativë është rreth 9 mijë euro, dhe do të mbulojë një pjesë të shpenzimeve të ekspeditës për pushtimin e majës Locte dhe Kanchenjunga që fillojnë në Prill të këtij viti dhe mbarojnë në Qershor.

Gruaja e parë Shqiptare që e ngjiti Everestin Uta Ibrahimi po vazhdon përgatitjet fizike dhe psikike edhe për tri javë të mbetura, duke u ndjerë më shumë se asnjëherë e motivuar për realizimin e ëndrrave, pikërisht falë përkrahjes që ka gjetur nga shumë njerëz që besojnë në këtë projekt.

Bota ka nevojë të njihet me malet tona, me dashurinë tonë për natyrën, kjo është arsyeja pse unë dua të ngjisë me sukses edhe 12 majat e mbetura në Himalaye, shprehet Uta.

“Gjithashtu, si alpiniste grua dua të ngre vetëdijen edhe për çështjet gjinore në shoqërinë tonë. Po, është e mundshme që një grua shqiptare të ngjitet në Mont Everest, majën më të lartë të botës. Dua të motivoj sa më shumë vajza që të arrijnë të ngjiten në male dhe maja. Dua të sjell shpresë, t’i frymëzoj njerëzit për t’i pushtuar majat e tyre, pavarësisht se çfarë sfidash personale mund të kenë”, ka thënë Uta.

Me moton “Për popullin tim, malet e mia” Uta falënderon të gjithë 103 donatorët si dhe platformën Kosova Ideas e cila ia dha mundësinë me e lancu projektin për mbledhjen e donacioneve si dhe përkrahjen e vazhdueshme gjatë gjithë projektit, dhe njerëz e bashkëpunëtorë të tjerë që në forma të ndryshme e kanë ndihmuar kampanjën, duke u shprehur përjetësisht mirënjohëse për këtë përkrahje, pa të cilët do të ishte shumë e vështirë realizimi i krejt kësaj pune.

Projekti për pushtimin e 14 Majave në Himalaye ka filluar muaj me parë dhe do të përfundojë në vitin 2023 atëherë kur alpinistja Ibrahimi do të tentojë majën e 14-të./ KultPlus.com

Uta Ibrahimi, lansoi kampanjën për pushtimin e “14 Majave të Himalajeve”

Alpinistja e parë shqiptare Uta Ibrahimi ka ngritur flamujt shqiptar në majën më të lartë të tokës, Everest 8848. Ndërsa Dita e sotme shënon edhe fillimin e rrugëtimit të saj të për të pushtuar edhe 12 maje të botës, shkruan KultPlus.

Uta Ibrahimi sot përmes një konferencë për media në Qendrën Informative dhe Kulturore të BE-së në Prishtinë nisi fushatën “14 Majat e Himalajeve”. Përmes kësaj kampanje Uta synon mbledhjen e një pjese të donacioneve e cila do të shkon nëpërmjet Kosova Ideas dhe të njëjtën kohë do të shpalosë programin dhe planet e “14 Majat e Himalajeve” të cilat do të nisë ti realizoj këtë pranverë.

Uta do ta filloj ekspeditën e saj për pushtimin e 14 Majave në Himalaje me ngjitjen në majën e katër më e lartë në botë, në majën Lhotce (8516) gjatë muajit prill dhe maj të këtij viti dhe pastaj në majën më të rrezikshme në majën K2 (7,221m) gjatë muajve korrik dhe gusht të këtij viti. Uta Ibrahimi, sot tha se ky projekt do të përcillet me një brend dhe lansim të një ueb faqe, ku do të plasohen online të gjitha ekspeditat e alpinistes Ibrahimi. Ajo tha se ka shume arsye për tu ngjitur në këto maje.

“Menduam që ta vazhdojmë projektin mirëpo kësaj herë i konceptuar pak më ndryshe me një brend “Utalya Himalaya”. Këtë vit plani im është të ngjitem në dy maje të tjera, kam shumë arsye për t’u ngjitur në këto maje, të cilat janë arsye të mijat personale por edhe arsyeje të kombit. Unë e kam kuptuar kur jam kthyer prej Everestit, e kam kuptuar se sa ka qenë e rëndësishme ajo ngjitje, jo vetëm për mua po për tërë popullin shqiptar për shkak se ngjitja e flamurit tonë kombëtar dhe shtetëror i ka bërë shumë njerëz të ndihen krenar”, tha Uta, ku edhe lansoi videon që do ta përcjellë këtë projekt.

“Shpresoj që do të ngjitem dhe do të kthehem përsëri këtu me ju”, pohoi ajo.

Të pranishëm në këtë konferencë ishin edhe shoqatat bjeshkatare nga Gjakova, Prizreni dhe Prishtina e gjithashtu Shoqata Dajti nga Shqipëria si dhe Federata Bjeshkatare Alpine e Kosovës. Uta në përkrahje ka edhe shumë bashkëpunëtor të cilët ndihmuan në realizimin e kësaj kampanje./ KultPlus.com