Uta Ibrahimi, lansoi kampanjën për pushtimin e “14 Majave të Himalajeve”

Alpinistja e parë shqiptare Uta Ibrahimi ka ngritur flamujt shqiptar në majën më të lartë të tokës, Everest 8848. Ndërsa Dita e sotme shënon edhe fillimin e rrugëtimit të saj të për të pushtuar edhe 12 maje të botës, shkruan KultPlus.

Uta Ibrahimi sot përmes një konferencë për media në Qendrën Informative dhe Kulturore të BE-së në Prishtinë nisi fushatën “14 Majat e Himalajeve”. Përmes kësaj kampanje Uta synon mbledhjen e një pjese të donacioneve e cila do të shkon nëpërmjet Kosova Ideas dhe të njëjtën kohë do të shpalosë programin dhe planet e “14 Majat e Himalajeve” të cilat do të nisë ti realizoj këtë pranverë.

Uta do ta filloj ekspeditën e saj për pushtimin e 14 Majave në Himalaje me ngjitjen në majën e katër më e lartë në botë, në majën Lhotce (8516) gjatë muajit prill dhe maj të këtij viti dhe pastaj në majën më të rrezikshme në majën K2 (7,221m) gjatë muajve korrik dhe gusht të këtij viti. Uta Ibrahimi, sot tha se ky projekt do të përcillet me një brend dhe lansim të një ueb faqe, ku do të plasohen online të gjitha ekspeditat e alpinistes Ibrahimi. Ajo tha se ka shume arsye për tu ngjitur në këto maje.

“Menduam që ta vazhdojmë projektin mirëpo kësaj herë i konceptuar pak më ndryshe me një brend “Utalya Himalaya”. Këtë vit plani im është të ngjitem në dy maje të tjera, kam shumë arsye për t’u ngjitur në këto maje, të cilat janë arsye të mijat personale por edhe arsyeje të kombit. Unë e kam kuptuar kur jam kthyer prej Everestit, e kam kuptuar se sa ka qenë e rëndësishme ajo ngjitje, jo vetëm për mua po për tërë popullin shqiptar për shkak se ngjitja e flamurit tonë kombëtar dhe shtetëror i ka bërë shumë njerëz të ndihen krenar”, tha Uta, ku edhe lansoi videon që do ta përcjellë këtë projekt.

“Shpresoj që do të ngjitem dhe do të kthehem përsëri këtu me ju”, pohoi ajo.

Të pranishëm në këtë konferencë ishin edhe shoqatat bjeshkatare nga Gjakova, Prizreni dhe Prishtina e gjithashtu Shoqata Dajti nga Shqipëria si dhe Federata Bjeshkatare Alpine e Kosovës. Uta në përkrahje ka edhe shumë bashkëpunëtor të cilët ndihmuan në realizimin e kësaj kampanje./ KultPlus.com