Hiqet llaku mbrojtës nga piktura 399-vjeçare, transformimi është i mahnitshëm (Video)

Zakonisht pikturave ju vihet një pëlhurë mbrojtëse në mënyrë që ato të mos dëmtohen dhe t’i rezistojnë kohës. Ngjashëm kishte ndodhur edhe me një portret të vajit i cili ishte punuar në vitin 1618 ndërsa për dyqind vite kishte qëndruar i mbuluar me një shtresë të trashë të llakut, përcjellë KultPlus.

Rreth dyqind vjet më parë, dikush kishte mbuluar portretin e një gruaje me një shtresë të trashë të llakut ndërsa së fundmi u zbuluan ngjyrat origjinale të kësaj vepre artistike. Eksperti i artit dhe nikoqiri i “BBC One Fake” shfaq ngjyrat e vërteta të kësaj pamje për ndjekësit e tij në Twitter derisa shihet se si me kujdes i heq llakun duke treguar një transformim mahnitës të kësaj pikture.

“Një rishfaqje e mrekullueshme e Jacobean pasi që qëndroi për 200 vite e mbuluar me llak të verdhë”, shkroi ai në Twitter. Më anë të këtij llaku shumë detaje të “Gruas në të Kuqe” nuk vëreheshin, dhe gjithçka që dinim është se ajo ishte 36-vjeçare në atë kohë./ KultPlus.com