Kënga korçare ‘Kapiten, o i ri’, këngë që godet edhe sot (VIDEO)

Kapiten i ri
m’dëfto se ka po vjen?
Ti që ke qenë n’ushtri
a ke pa burrin tem?

Burrin tand unë e kam pa,
bashkë me të kam luftu.
Burri yt ka ndrru jetë
dhe ti ke m’marrë mu.

Kapiten i ri
porsi bora në mal.
Unë dashninë nuk e ndrroj’
as për nji gjeneral.

O moj ti zonjushë
që m’ke dal në ketë fushë.
Të puthsha faqe e gushë
dashnori yt vetë unë jam. / KultPlus.com

‘Kapiten i ri m’difto se ka po vjen, ti që ke qenë n’ushtri a ke pa burrin tem’

Nuk ka shumë kohë prej kur ikona e muzikës shqipe, Nexhmija Pagarusha, ka ndërruar jetë, për të lënë një bagazh të madh pas vetes shkruan KultPlus.

Pagarusha do të kujtohet gjithmonë për zërin e saj të fuqishëm dhe këngët të cilat lanë gjurmë të mëdha në historinë e muzikës shqipe.

Sonte, KultPlus ju sjell këngën korçare ‘Kapiten o i ri’, nën interpretimin e jashtëzakonshëm të Nexhmije Pagrushës.

Bashkangjitur gjeni videon dhe tekstin e këngës.

Kapiten i ri
m’difto se ka po vjen?
Ti që ke qenë n’ushtri
a ke pa burrin tem?

Burrin tand unë e kam pa,
bashkë me të kam luftu.
Burri yt ka ndrru jetë
dhe ti ke m’marrë mu.

Kapiten i ri
porsi bora në mal.
Unë dashninë nuk e ndrroj’
as për nji gjeneral.

O moj ti zonjushë
që m’ke dal në ketë fushë.
Të puthsha faqe e gushë
dashnori yt vetë unë jam. / KultPlus.com

Kënga korçare “Kapiten, o i ri” këngë që godet edhe sot (VIDEO)

Kapiten i ri
m’dëfto se ka po vjen?
Ti që ke qenë n’ushtri
a ke pa burrin tem?

Burrin tand unë e kam pa,
bashkë me të kam luftu.
Burri yt ka ndrru jetë
dhe ti ke m’marrë mu.

Kapiten i ri
porsi bora në mal.
Unë dashninë nuk e ndrroj’
as për nji gjeneral.

O moj ti zonjushë
që m’ke dal në ketë fushë.
Të puthsha faqe e gushë
dashnori yt vetë unë jam./KultPlus.com