Kisha historike shndërrohet në shtëpinë e mahnitshme 1.3 milionë dollarëshe

Një kishë e viti 1928 është rinovuar në një shtëpi katër dhomëshe, kompletuar me një dritare të madhe me figurën e Jezusit.

Shtëpia në Florida, ka një dhomë të mrekullueshme me tavane të larta, ndërsa ofertat për të mund të mbyllen këtë javë me 1.3 milionë dollarë.

“Është pronë shumë unike. Sapo të hysh përmes derës kryesore në dhomës kryesore është thjesht e mahnitshme, për shkak të tavaneve të larta që ka”, ka thënë Bryan Belcher, agjent i shitjes, transmeton AP.

Belcher tha se kompania Bluewater Builders e ka blerë kishën për 580,000 dollarë më 2018, me qëllimin që ta rrënonte dhe ta përdorte pronën për të ndërtuar shtëpi të reja.

Ndërtuesit në vend të kësaj, e rinovuan, hoqën hapësirën e parkingut dhe ndërtuan tri shtëpi por duke e lënë kishën të paprekur, e shndërruan në shtëpi.

Prona u vu në shitje në fund të marsit. Belcheri tha se blerësit e parë dhanë ofertën e parë për të brenda 30 minutave të parë./ KultPlus.com

Një kishë shndërrohet në… sallë studimi për studentët me Covid-19

Kisha Votive e Vjenës ka hapur dyert për studentët e universitetit që po kërkojnë të shmangin sallat e studimit dhe bibliotekat për shkak të pandemisë Covid-19.

Në bashkëpunim me Universitetin e Vjenës aty pranë, holli i kishës së shekullit XIX vendosi edhe një lidhje me internet me shpejtësi të lartë këtë javë si dhe me tualete shtesë.“Lidhja me internet është e mirë. Problemi i vetëm është që nuk ka pika të energjisë elektrike”, tha një student i Shkencave Politike dhe Psikologjisë.

Me gati 90 000 studentë, Universiteti i Vjenës është një nga institucionet më të mëdha të arsimit të lartë në Europë. Universiteti i Vjenës filloi vitin e tij akademik me një përzierje të mësimdhënies fizike dhe online. Studentëve që marrin pjesë në leksione u kërkohet të mbajnë maska ​​dhe të regjistrojnë saktësisht se ku ulen, për ta bërë më të lehtë gjurmimin e kontakteve në rast të një infeksioni.

Adoleshentët dhe të rinjtë kanë nivelet më të larta të infeksionit midis të gjitha grupeve të moshës në Austri./ atsh/ KultPlus.com