Vjen premiera e “Kopshti i Vishnjeve”

Sot më 17 shtator në Teatrin Kombëtar të Kosovës, vjen premiera e shfaqjes “Kopshti i Vishnjeve”, shkruan KultPlus.

Teksti i autori Anton Çehov vjen me regji të Ilir Bokshit, ndërsa do të jetësohet nga kasta e aktorëve si: Shengyl Ismaili, Adrian Morina, Ernest Malazogu, Armend Smajli, Semira Latifi, Qëndresa Jashari, Shpëtim Kastrati, Ylber Bardhi, Vlera Pylla, Besfort Berberi dhe Luan Jaha.

“Kopshti i Vishnjeve”, vjen me premierë sot më 17 shtator me fillim nga ora 20:00, në skenën e madhe të Teatrit Kombëtar të Kosovës./ KultPlus.com

“Kopshti i vishnjave” në TKK të hënën

Pas grevës nëntë ditore të Teatrit Kombëtar të Kosovës dhe institucioneve të tjera vartëse të Ministrisë së Kulturës, TKK-ja ka treguar se po u rikthehet shfaqjeve me program të ri sa u përket datave, shkruan KultPlus.

TKK njofton se prej ditës së hënë fillon programi i muajit shtator me premierën e shfaqjes “Kopshti i Vishnjeve”, nga Anton Çehov me regji të Ilir Bokshit, pastaj reprizat do jenë më datë 18 dhe 19 shtator.

Repertori vazhdon me shfaqjen “Arturo Ui” në regji të Bekim Lumit, mandej “Kaligula” nga Albert Kamy, duke vazhduar me paraqitje edhe në Festivalin e Teatrove në Tiranë.

“Shfaqja “Bordel Ballkan” në regji të Andras Urban, pas ndryshimit të orarit nuk ka qenë e planifikuar të luhet në repertor të këtij muaji”,ka njoftuar TKK-ja./ KultPlus.com

“Kopshti i Vishnjeve” nga Ilir Bokshi, sjellë kapjen e pushtetit nga injorantët