Priska, ‘bukuroshja’ e Tiranës, e pa zbuluar ende

Janë dy Priska, e Madhja dhe e Vogla. Janë fshatra fare pranë Tiranës në lindje të saj, që merren kryesisht me bujqësi dhe blegtori.

Kanë një reliev të butë kodrinoro-malor dhe të gjelbëruar. Rrugët mund të thuhet se janë të mira, pavarësisht se tek-tuk ka dale asfalti dhe duken gropat e lëna, por udhëtohet.

Peisazhi është i veçantë si në verë me gjelbërimin e thellë, por edhe na vjeshtë kur fillon e natyra përflaket. Nga kodrat e Priskës ka një panoramë mahnitëse ku vendin kryesor e zë Liqeni i Bovillës dhe Brari.

Është një destinacion turistik mjaft interesant për turizmin shoqëror dhe atë familjar.

Tani që peizazhi ndryshon nga i gjelbër në të kuqërremtë, bëhet shumë tërheqës.

Nuk është vetëm natyra, por edhe trashëgimia kulturore- etnografike, mënyra e jetesës dhe mbi të gjitha, prodhimet bio.
Është fare pranë Tiranës dhe pak e zbuluar.

Le ta prezantojmë edhe Priskën si një destinacion të afërt turistik për kryeqytetasit dhe të tjerët. Priska ja ku është bashkë me bukuritë e saja. / KultPlus.com