Ansambli “Lidhja e Prizrenit”, shënon 11-të vjetorin e themelimit me një koncert madhështor

Ansambli “Lidhja e Prizrenit” nga Prizreni ditën e premte me datë 08 dhjetor, sjellë koncertin e përvjetorit të 11-të në Shtëpinë e Kulturës “ Xhemajli Berisha” në Prizren, duke filluar në ora 19.00, shkruan KultPlus.

Si çdo përvjetorë ky ansambël e mbyllë këtë vit kalendarik me përplot të arritura dhe sukses njëherësh duke bërë prezantimin e të gjitha grupeve të valleve dhe duke performuar live. Në këtë koncert festiv do të marrin pjesë këngëtarët e qytetit të Prizrenit si Ylmize Tafallari, Vëllezrit Rijad dhe Mirhad Lecaj, Besiana Veselaj, Luan Krasniqi, grupi i këngëtarëve të reja të vajzave të ansamblit, mysafir nga Tetova si dhe koncertin do ta nderojnë edhe mysafiret special nga Estrada Kosovare si Edi Furra dhe Shkurte Fejza.

Poashtu ky koncert do të begatohet me vallet më të bukura që kultivohen në këtë ansambël, duke filluar nga grup-moshat e reja e deri te ato të moshuara dhe se të gjitha vallet do të interpretohen LIVE me orkestër.

Vetëm gjatë këtij viti kalendarik, ansambli ka zhvilluar shumë aktivitete tjera kulturore dhe artistike duke performuar në çdo event kulturorë, si koncerte në raste festash dhe programe të natyrave të ndryshme me këngë dhe valle popullore, folklorike dhe burimore.

Andaj me përplot 250 antarë që ka ky ansambël është një mundësi shumë e mirë që qytetarë e Prizrenit dhe adhuruesit e këtij ansambli, të cilët tashmë janë të shumtë do të kenë rastin që të përcjellin programin e përgatitur enkas për këtë përvjetor të njëmbëdhjetë./ KultPlus.com